rnbw píše:V pripade odpalenia IGBT moze byt ta skuska dost draha.
V tom mým případě odešly 2 ze 4 ks. Jeden byl kolem 300,- Byl jsem docela nervózní, když jsem měl po opravě poprvé škrtnout elektrodou.
Naštěstí vaří dodnes.
Jenomže dnes koupíš invertor pod tiskara , takže nejde o život . Místo čtyř trandů koupíš novou svářečku .... Dalo se to čekat , vždyť je to jen hloupý spínaný zdroj proudu .
No pod dvojku jsem zatím žádnej invertor neviděl. A od dvojky do trojky mě to připadá, že to jsou pěkný střepy. Tenhle měl ještě Cu filtrační tlumivku co už do těch nových sra ček vůbec nedávají. Rozdíl jako kráva, zda tam tlumivka je, nebo ne. Měl jsem na porovnání oba, nebetyčnej rozdíl. Stejně ale, kam se hrabou na Triodynu. Akorát že to je strašná kráva.
mám osobní zkušenost s tuzemským výrobcem invertorů, kdy jsem servisoval pro autorizovaný servis nějaké jejich svářečky a přímo výrobce desky s řídící elektronikou měl pouze jako black box , ale jak je ta řídící deska zapojená netušil, nakonec jsem musel udělat zpětný inženýring . A ten black box vymysleli naši asijští partneři. Dokonce oživovací servisák projevil o ten překres zájem. ale říkal, že je mu jedno jak je to zapojené, že ví co má na výstupu naměřit a když to tam není, je vadný modul.