rozbitá úhlová bruska bosch PWS 600

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Habesan »

Je spojené všechno se vším.
Všimni si, že z každé lamely vedou dva vodiče. Jeden je konec předchozí části vinutí, a ten druhý je začátkem následující části.

Vystouplá lamela většinou znamená, že je rotor vadný.
Můžeš ji zkusit zalepit epoxydovou pryskyřicí, opatrně přesoustružit a přeleštit.

Pak by se dal provést test s malým napětím.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od workhard »

Vystouplá je proto, že se díky mezizávitovému zkratu ve vinutí přehřála. Vyhoď to.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jihlavak

#33 Příspěvek od jihlavak »

Habesan píše:Je spojené všechno se vším.
Všimni si, že z každé lamely vedou dva vodiče. Jeden je konec předchozí části vinutí, a ten druhý je začátkem následující části.

Heuréka! :D Vždyť to dává smysl:-) Takže při chodu mi proud neteče jen jedním vinutím mezi dvěma protilehlými ploškami, ale vlastně celým rotorem.
Díky!

Tady u mě to vypadá, že se vyhřálo připojení vodičů k plošce, ten materiál je nějakej "duhovej" a dost možná i zkřehlej, jak se ohřál. Je to celý zalitý tou pryskyřicí, že ani neviím, že by tam vedli ty dva drátky... Zřejmě košice bez přestupu.
Ještě jednou děkuju.
devilstar

#34 Příspěvek od devilstar »

Na karbobruske Bosch mi odisiel odrusovaci kondenzator. Pri rezani len rana , zablesk a po rozobrati odrusovaci kondenzator vypukly, vybuchnuty. Postaci vymenit odrusovak alebo moze byt chyba aj niekde inde , kedze odisiel kondik? Dakujem za odpovede.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Daj novy a hotovo.
devilstar

#36 Příspěvek od devilstar »

Uz je objednany.
devilstar

#37 Příspěvek od devilstar »

Po vymene kondiku bruska facha naplno. :D
Tomikt

#38 Příspěvek od Tomikt »

včera mi umřela flexa parkside z lidlu... rezal jsem roury lešeni cca hodinu s přestávkama.. a najednou po spušteni než jsem přiložil kotouč k trubce tak motor zmenil zvuk a byl citit smrad.. po rozdelani vypadá vše cajk, i uhlíky.. na komutatoru jedna lamela se mi zda že má namodralou barvu ale neni vystouplá....při chodu na uhlíkách jiskri a jakoby nema vykon..
rotor bude nejspíš v háji, ale proč? predchozi parkside umřela uplne stejne, tam byla lamela vystouplá tak jsem ji schoval na dily kdyby neco no a ted mam dve mrchy se stejnou vadou.. mate nekdo podobnou zkušenost nebo vysvetleni proč ty rotory odchazi? nebo nema nekdo nahodou parkside flexu 125 s jinou vadou? diky
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Habesan »

konosuke ve vláknu: t=97511 píše:na továrním štítku je uveden parametr S2 30 min to je zas co ?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“