Špatný spindle motor v DVD?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PCman

Špatný spindle motor v DVD?

#1 Příspěvek od PCman »

Mám tady na opravu domácí kino zjistil jsem že nejede spindle motor rozebral jsem nějaké CD mechaniky a staré walkmany ale žádný tam neseděl.Motor jsem připojil na zdroj 3V a nic.Tak jsem ho rozebral vyčistil přihnul stírací kartáčky složil a na zdroji mi najel v pořádku.Po složení mechaniky se motor chová divně.Vložím CD nebo DVD motor pocukává a nic ,když mu ale rukou třošku pomůžu tak se pomalu rozjede a normálně potom přehrává ale jak dám stop motor se stále točí a nechce se zastavit když dám eject tak si CD nebo DVD v plné rychlosti sedne na šuplík.Je divné že někdy médium roztočí jindy ne taky se mi jednou stalo že medium i normálně zastavil.V čem je problém jsou to zase elyty ve zdroji?
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od durkovic »

elyty v zdroji si vymenil???
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

To dělá Sencor ,po výměně elitů ve zdroji je to většinou ok.
PCman

#4 Příspěvek od PCman »

Už jsem to tady pročítal hodně jsem toho našel a asi to fakt bude těma kondama jen jsem si nebyl jistý protože ten motor nevypne po stop a o tom jsem nic nenašel.Zkusím to vyměnit.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od durkovic »

aj to že ten motor nebrzdi je len procesorova zaležitosť, uCPU nemá tie spravne napätia,ako je aj marný pokus o načitanie obsahu nosiča,potom sa prehravač "kusne" a motor nadobudne nadmerne otačky čiže rotacia disku bez optickej kontroly.V takom pripade mi pomohlo iba natvrdo vytiahnut to zo siete. a ine taketo bludy a to len kvoli elytom. no ale čo už ...
PCman

#6 Příspěvek od PCman »

Všiml jsem si jednoho elytu který byl trošku vypouklý dal jsem ho ven dodal nový a nyní motor ani necukne dal jsem ještě jiný na větší napětí a taky nic vrátil jsem tam ten na který to jelo a už to nejede ani s ním.To je nějaké divné.
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Změř nebo když nemáš čím tak rovnou vyměň všechny kondy ve zdroji.Zas jich tam tolik není a nestojí to majlant.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od durkovic »

tak tak vymen ich všetky a nezabudni na tie dve na primari zdroja, nemusia byt vyditelne z hora mne vytiekli odspodu jak su vyvody elektrod.

No a možno ti ten motor odišiel nadobro, ja taketo motory ani neotrvaram, radšej dam novy alebo zanovny a starý ide do koša.

vymena elytov v celom zdroji ma vyšla asi na 85SKK.
xxxe

#9 Příspěvek od xxxe »

Pak napiš jak to dopadlo,jinak když bude ten motor opravdu v háji tak je kolem 100Kč .
PCman

#10 Příspěvek od PCman »

Tak opravdu ten motor odešel nadobro tak jsem upravil otvory pro uchycení motoru do šasi a dopasoval tam jiný sice byl vyšší ale vyšlo to na chlup.Vyměnil jsem ten nafouklý kond a DVD jede jak víno jsou tam ještě dva na té větvi pro napájení te elektroniky pro motor tak je taky vyměním a bude zase chvíli klid.Nejvíce mi dalo zabrat přesné nasazení unášeče pro media.CD jelo v poho a DVD drhlo o šuplík zvednul jsem ho a už zase DVD neviděl asi na 20 pokus to vyšlo než jsem se trefil.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

tak to som rad že to facha.

ešte k tým motorom, niektore unašače maju doraz, ale to by musel byť asi origo motor a origo unašač. ale hlavna vec je že to funguje.
a ako sme pisali tak tie elka nove. a bude klud. :wink:
PCman

#12 Příspěvek od PCman »

Ano ten unašeč má pod talířkem ještě trubku a motor byl stejný měl i stejné osazení do šasi jako ten původní jen neseděli díry o 0.5mm a byl vyšší.CD hrálo i když byl unašeč nadoraz na motoru tak i když byl 4mm nad motorem ale DVD má hustější stopu tak jak byl vysoko tak ho už neviděl a když jsem ho dal na doraz tak už drhnul asi o župlík a i čočka ťukala o disk.
SIDTIM

#13 Příspěvek od SIDTIM »

Také jsem před časem řešil záhadu s roztočeným diskem po vyjetí šuplíku a i když jsem tomu nemohl uvěřit, byl to MOTOR! DVD normálně načítalo a šlapalo, jen neumělo disk zastavit při eject funkci. Také jsem původně podezíral uPC, zdroj aj. Inu, člověk se furt učí...
xxxe

#14 Příspěvek od xxxe »

Já taky tak,řešil jsem kondy ve zdroji a byl to motor.Nejčastěji se to děje v Sencorech tam člověk neví co ,zdroj nebo motor. A někdy oboje. :lol:
SIDTIM

#15 Příspěvek od SIDTIM »

Už si ten typ nepamatuji, Sencorů jsem dělal moře a faktem je, že nejvíc závad bylo ve zdrojích.. Samozřejmě spindly měním taky jak na běžícím pásu.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “