Podařilo se mi sice sehnat jenom LNK304P v DIP8B, ale tentýž obvod v smd pouzdře SMD8B je rozměrově zcela shodný, tak stačilo jen zkřivit hnáty podle původního odstřeleného.
Původní elektrolyt za můstkem byl zcela obyčejný, 85°C Samwha 10u/400V, ještě ze staré řady SG. Měl sice 9uF, ale preventivně jsem jej vyměnil za Nippon KXG 10u/400V.
Vyměnil jsem i neznačkový elektrolyt na 12V výstupu měniče, před vstupem do smd stabilizátoru 78M05. Byl to 105°C 220uF/25V, skutečná 192uF, vyměněn taktéž za Nippon KXG 220u/35V.
Pokud jsem z třívrstvé desky postřehl, tak napětím 12V přímo z toho měniče, se napájejí cívky celkem sedmi relé a také řídicí obvod bytelně chlazeného triaku BTB10/800CW.
Dokud se v pračce neposere zase něco jiného, tak ty elyty už ji asi přežijí
Pojistkový MOX odpor 100Ω/3W, který je v přívodu síťového napětí do LNK304 /za kvalitním odrušením, čítajícím proudově kompenzovanou toroidní tlumivku, X kondenzátor 470nF/300VAC, dva Y kondenzátory 4n7/300VAC a 18mm 275V žlutý varistor/ - tedy odpor jsem vyměnil za pojistkový MOX odpor 100Ω asi hořčicové barvy, jaké se často používaly v televizorech, pro ochranu zdrojů proti vážné poruše některého funkčního bloku.
Kdysi jsem od televizáků dostal hrst různých, asi od 1Ω-820Ω s tím, že je mám označit, protože se pro nic jiného, než tuto ochrannou funkci nehodí - tož teď se hodily náramně.
Mnohokrát díky všem za pomoc - pračka už pere, jako o život.