Oprava vyhazovače mlýnku kávovaru Krups

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Johann

Oprava vyhazovače mlýnku kávovaru Krups

#1 Příspěvek od Johann »

Naše kávovary Krups tekly a tak jsem je po zakoupení těsněná na ebay.de, a po seznámení se zdejšími návody na opravu, přetěsnil. Ke stažení pracovního válce jsem použil stahovací kurt s ráčnou – viz foto. Skvěle funguje. Káva byla i před opravou slabá. Proto jsem se Inspiroval Ohryzkem a omleté lopatky vyhazovač jsem v jednom případě zcela nahradil mosaznými a v druhém případě vypodložil lopatkami z titanzinku. Jiné vhodné plechy doma nemám. Plstěný kroužek umístěný ve spodní části vyhazovače náhradu lopatek výborně podrží. Mlýnek jsem vynadal po odpojení napájení z řídící desky. Rozborku mlýnku jsem provedl spodem, protože horem, jak by to mělo být správně, to opravdu nešlo. Následně jsem za použití starého jednocoulového ořechu, který se krásně do mlecího kamene zakousnul, odšrouboval i mlecí kámen poté, co jsem vymontovanou osu s kamenem upevnil ve svěráku. Samozřejmě s vypodložením dřevěným špalíkem. Zpětná montáž vyžaduje trochu zručnosti, zvláště při usazení pojistných kuliček na pružinách. Před demontáží jsem si na součástech mlýnku, spodním kameni a ovládacím kroužku fixem označil vzájemnou polohu, aby mlýnek shodně mlel i po opravě. Mohu ujistit, že oprava se super povedla. Káva je z mlýnku do presovače vymetena dokonale. Skvělé by určitě bylo, kdyby už z výroby byly mlýnky vybaveny kovovými lopatkami.
Přílohy
Popruh.jpg
Popruh.jpg
Lopatky.jpg
Lopatky.jpg
Mlecí-kámen.jpg
Mlecí-kámen.jpg
Kafco07

#2 Příspěvek od Kafco07 »

Podavač se dá u nás objednat cena 199,-
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“