PICAXE - Konec programování PICů?
Moderátor: Moderátoři
-
anonymní
PICAXE - Konec programování PICů?
rád bych vás upozornil ještě na jednu možnost programování Piců a to na předprogramovaný mikrokontroler PICAXE.Jedná se o Pic ve kterém je nahraný Basic a nepotřebuje programátor (stačí mu jen sériový port).Pracuji s ním už asi rok a nemůžu si ho vynachválit v jednoduchosti.No uznejte sami-program pro blikající LED:
loop:
high 1 `1 - output pin na kterém je LED
pause 50
low 1
pause 50
goto loop
Kromě toho to dodávají i s návody zapojení a samozřejmě SW (programing editor) Škoda jen, že jsou docela drahé - PICAXE 18X 270,- v čr, 160,- po přepočtu v Anglii a počítam, že program je nahrán v nějakém PIC, který jde tady koupit za 70,-.
http://www.hobbyrobot.cz/picaxe.htm
http://www.rev-ed.co.uk/picaxe/
-
anonymní
PICAXE
servo 4,100 'modelářské servo na pinu4 se natočí na pozici 100 (tj.od 0 do 255 = cca 0 až 270°)
No uznejte sami,jde to jednodušeji?
Ale stejně není assemler kouzelný?Je to takové to nitro procesoru.Takový ten prvotní základ kdy se může člověk ztotožnit s funkcí procesoru?Pěkně bit po bitu vytvářet analogový signál.No jo.Ale to by se měl naučit každý který k tomu chce přičichnout a teprve pak si odskočit výš do zdánlivě jednodušších vrstev.
Stavoval se zde za mnou kolega není to tak dlouho,měl v rukách desku tak 80x80 mm s několika pavouky a říká - tak na tom jedou wind. a já na něj - dáš si pivo?
Knihy tam jsou .. ale ne v češtině
- TuTi_fruTi
S programovanim zacinam projizdim si jiz nekolik dni toto forum a zjistuji ze jsem opravdu totalni zacatecnik...ale chtel bych se zeptat mam zaklady programovani v Assembleru v tom jsme ve skole pracovali>programovali mPROCESOR ATMEL...at uz na rizeni motorku krokovych nebo ss nebo rozvecovani LED...dale mam spetku zkusenosti v TurboPascalu ve kterem jsme ale pouze progr. APLIKACE... a maximalne jsme odesilali pres LPT do pripravku na LED neb krokovy morotek pripadne ss....ale chci se zeptat jestli je mozne pres MICRO nebo TURBO pascal programovat mPROCESORY....pokud ano jestli nekdo mate nejaky odkaz kde bych se s timto mohl seznamit poslete ...vim ze moje otazky zni mozna az trapne ale opravdu jsem jenom zacatecnik a rad bych se programovani venoval...predem dekuji za odpovedi