Samsung LE37S62B

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Samsung LE37S62B

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím, soused má tuto televizi a vysvětloval mi poruchu co se mu na ní projevuje. Zpočátku když jí pustí tak je obraz normální barevný jako má být, po určité době jak se TV zahřívá tak mi říkal že se mu začínají nějak "míchat" barvy. Koupil novou TV a na tu zda bych se nekouknul a opravil pokud by se to dalo. Jelikož mám nyní ale doma málo místa tak jí nedovezl tak jenom se chci předem na ní připravit. Možná pro někoho blbý dotaz, na internetu jsem se dočetl že je to LCD TV ale nevím jaké má podsvícení, že by CCFL trubicemi?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Dej sem foto problému a jen tak bokem mrkni na záležitost s označením AS15.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

S tím AS15 mně to také napadlo jenomže jak jsem psal tak tu TV zatím nemám doma tak ten obraz nemohu vyfotit, až se mi tu udělá místo tak zavolám sousedovi aby mi jí dovezl a zjistím přesně co je ve věci.
Nevíš jaké má tato TV podsvícení, LED to asi nebude, nikde se o tom nemohu dočíst.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Bude mít trubice, jestli displej svítí, tak podsvit funguje a nemusíš se s ním zabývat.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Děkuji Ti, také mně jednu chvíli napadlo zda to nemůže dělat podsvit respektive trubice CCFL tím že jsou vysvícené ale dokud nemám TV doma na stole tak nemohu nic konkrétního konstatovat.
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Trubice buď svítí, nebo nesvítí, protože se odstaví invertor, nebo maximálně těsně před smrtí svítí do růžova, což ale na obrazu témeř není možné poznat. Takže trubice ti barvy nedomrší.
jardafiala

#7 Příspěvek od jardafiala »

Je tam tohle 4H.V1838.491-B1 což znamená, že tam jsou trubice. Stačí zadat typ televize a "backlight" a dopracuješ se k výsledku.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Díky moc kluci, velice jste mi s tím pomohli, nějak neumím hledat. Až budu mít TV doma tak sem dám fotky obrazu a podobně.
houmr

#9 Příspěvek od houmr »

Jen bych upozornil před případným záhadným nezdarem - v této televizi je displej CHUNGHWA a na T-CONu není AS15 jak to na první pohled vypadá, ale nezáměnný AS19 - chování a vady má ale stejné.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Děkuji za upozornění kterého si velice cením. Včera jsem mě čas tak jsem hledal na netu abych zjistil co nejvíce o tomto televizoru a natrefil jsem také na tuto ruskou stránku, snad poslouží i jiným. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“