Trafo v zesiku...
Moderátor: Moderátoři
Trafo v zesiku...
- Přílohy
-
P1100890.JPG- (299.63 KiB) Staženo 211 x
Za tohle 755,- ...levne?...vec nazoru. Tak ty chladice jsou ofukovany ventilatorem...to potom jo.
Kdyby se chteli ostatni podivat
http://www.aukce.estranky.cz/item272993198_poskozeny_zesilovac_2_x_500w_8_ohm.html
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trafo v zesiku...
jamesn píše:Na aukru jsem získal zesilovač údajně 2x500W při 8 ohm......
S něčím velice podobným jsem se už v minulosti setkal. Byl to tehdy zesík 2x200W, na kanál měl 2xKD503, a šel provozovat v můstku 1x400W. Trafo měl 2x48V, tzn. na zdroji cca 70V. Hrálo to dobře, ale nutno říci že velice výrazné zkreslení nastupovalo už při asi 2x100W (1x200W).
Tento obrázek vypadá jako dvě ta můstková zapojení. To trafo se mi zdá poněkud malé (možná optický klam), a +/-40V na zdroji je také asi trochu málo.
Dle mého soudu, budeš rád když z toho vycucáš 2x200W. A to s přivřením všech očí a uší.
Ale jestjiže je tam všechno funkční, myslím si, že by to ještě mohlo udělat dost slušné práce. Při rozumném zatížení by to mělo mít velice příjemný zvuk.
A z Ohmova zákona P=U*I=U*U/R....25*25/8=78W výstupního sinusovýho výkonu.
Takže tenhle zesík těch 2*500W nedá ani ve snu. To drátování je příšerný, dráty hrozně slabý, tvrdý trafo nedělá drát, ale plechy,..... zkrátka abys z toho udělal zesík budeš se muset hodně snažit.
Chybí tam aspoň ochrana proti ss napětí na výstupu, takže to může ničit repráky, vypadá to dost jednoduše takže to nejspíš ani nemá ochranu proti přetížení....
Jen pro informaci Tesla do studiosolo132 dávala taky čtveřici KD503 na kanál a tam to mělo 100W/4ohm a tuším 2*45V napájecího napětí.