TR4805 - vylepšení gen. base steps

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#16 Příspěvek od Sendyx »

Přiznám se, že nevím, neotvíral jsem ho. Při druhém zapnutí byla ta doba poruchy už velmi krátká, tak jsem ho hodil na skříň a nechal být.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Aktualizace po delší době... vypadá to, že u mne je všechno způsobeno zdrojem -15V. Po zapnutí jsou na šíně -15V bursty vf smetí, synchronizované se sítí, cca 300mVpp, během pár minut se amplituda zmenšuje, až to vymizí. IMHO nešťastně udělaný layout zdroje +-15V a taky velký elyt za stáblem dělá svoje.

Je to starší verze step generátoru.

Edit : tak stejný problém dělá i stábl 24V, který je "podepřen" diodou. Pomůže jeho vstup proti GND zablokovat kondem 100n blízko stáblu.

Po těchto úpravách má tento konkrétní přístroj mnohem lepší zobrazení i ostřejší stopu :D

Edit 2: konzultoval se mnou zahraniční kolega, provedl "recap" :evil: a výměnu původních stabilizátorů za novější, STM. Zdroje 24V a -15V poté po zahřátí trvale oscilovaly s amplitudou několika set mV pp na výstupu. Pokorně tam vrátil ty původní stábly a od oka doplnil nějakou keramiku.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“