Kterak roztřídit ledky dle svítivosti

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RayeR »

Kdyby ty segmenty displeje mely pres sebe taky nejaky difuzor, tak by se ten rozdil asi smazal a bylo by to i lepe videt ze stran. Jinak OK, na relativni porovnani je oko celkem citlive, u OLEDu sou patrne vypalene pixely s poklesem o par %...
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem ledky dle sendyxe nastrkal do nepájivýho pole a udělal výběr jen "na oko v podžhaveným" stavu. Krásně se daly vytřídit teplý a studený. Mě šlo jen o studený a opravdu byly vidět ledky s větší a menší svítivostí. Trvalo mě to celý s přípravou asi 40 minut.
Pak jsem zkusil pár jednotlivých ledek při proudu 5 mA přiložením kolmo na senzor multimetru Husolu a rozdíl svítivosti mezi vytříděnejma slabšíma a silnějšíma byl přes 250 Luxů. Ale okem se to pokud nesvítí dvě vedle sebe poznat nedá.
Díky všem, kdo přispěl k řešení problému.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Rayer, ty displaye pochopitelně difuzory měly, matrix 6x8 a každý bod složený ze 7 ks LED. Dokonce se dělalo provedení s bublinovými difuzory a žaluziemi, aby to mohlo být i na přímém slunci.

BTW, i když se někdy na oko zdá, že je vše perfektní, stačí záběr zpravodajskou kamerou z dálky pod úhlem a naráz je to špatné.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RayeR »

OK, pri snimani kamerou bych cekal spis nakou zradu v interferenci f snimani a f MUXu nebo PWM jasu. Taky je otazka jak se ty rozdily svitivosti meni s casem, jesi to starne rovnomerne, tohle sem nezkoumal, ale spis je to problem W-LED s luminoforem...
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Tohle nesmělo mít multiplex, požadavek byl aby to mohla dostat jakákoliv kamera do záběru. Předchozí generace se 4W žárovkama ale pořád vypadá na kameře trochu lépe, hlavně na slunci :( a nedej bože na slunci a sněhu.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“