Dálkově ovládané zásuvky

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
boledy

Dálkově ovládané zásuvky

#1 Příspěvek od boledy »

Dobrý den,
Mám v hlavě takovou myšlenku. Teď mám udělanou takovou krabici na míru s 15 kolébkovými spínači, kdy každý zapíná jedno zařízení připojené na danou zásuvku patřící k spínači (princip jako na obrázku v příloze).

Napadlo mě, udělat si druhou verzi. A to dálkově ovládanou, pomocí RF. Na principu klasických, dálkově ovládaných zásuvek. Nicméně, potřebuju panel, kde bude 15 spínaču a pak zásuvky/moduly které to bude spínat.

Najít tohle pro WiFi nebo Bluetooth, bez spínačů, je celkem snadný. Ale já potřebuju aby to bylo RF a spínače, které si můžu uspořádat podle sebe. A najít nějaký vysílací modul na který se připojí XX spínačů a pak přijímače, se mi vůbec nedaří.

Je to na ovládání světel (jen zapínaní a vypínaní) pro DJ. Dost by mi to usnadnilo zapojování i uklízení, kdyby to byl bezdrát.

Elektrice/elektronice moc nerozumím, ale když si najdu k tomu věci, tak mám šikovného kamaráda co to dokáže zapojit a vyrobit.

Měl by někdo nápad jak by to šlo, nebo co k tomu kde sehnat, pokud je to vůbec reálné ?

Předem díky moc za názory a rady.[/img]
Přílohy
Opera Snímek_2021-03-10_005234_www.thomann.de.png
Opera Snímek_2021-03-10_005234_www.thomann.de.png
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Pokud to má být bez velkého bastlení a navíc žádná čína. Tak např. WS304-10 od českého Elektrobocku.
mihal

#3 Příspěvek od mihal »

To spínanie svetiel neni moc vhodné, neviem síce aké svetlá to sú ale posledných 25rokov sa nariadenie používa dmx512, dokonca i po wifi. Inak i Jablotron má AC-88 čo je spínaná zásuvka ovládateľná napr. kľúčenkou RC-86.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“