pračka whirlpool awe 8725 F8
Moderátor: Moderátoři
Hladinovej spínač a vzdušník zase zítra, jestli teda zjistím, co to je a jak to vypadá.
Zamykání zámku má na starosti ten bimetal, přes kterej jde patrně proud do motoru. Měl jsem ho kuchlej a za běhu programu jsem ho měřil, ale šťáva na něm nezlobí v souvislosti s vypadáváním toho relé topnýho tělesa. Ale je pravda, že topení vypne hned, jak otevřu dvířka.
Po očištění kontaktů začala pračka topit cca minutu a pak s chrčením relátka ohřevu přestala. Blbec jsem poskládal bimetalové plíšky, ovládající zámek dveří opačně a když jsem na to pak koukal, jak se bimetal hřeje a nedělá nic, tak jsem nad tím mávl rukou, že doorlock stejně nepotřebuju. Jenže to jsem si měl pořádně přečíst manuál! Je tam totiž jedna kouzelná formule, která praví:
HEATING - If the doorlock contact = OFF(door not locked), than max temperature = 40°C.
Proto to po minutě přestalo s chrčením topit.
Taky děkuju Zakymu, za tu radu s ledkama.
PS: pračka je z roku 2006, tak jsem zvědav, jak dlouho s námi bude ještě prát.
Jen mě štve, že jsem nepřišel na závadu a musel jsem to takhle ojebat.
Všem ještě jednou díky za pomoc.
Navíc všechny hejblátka mimo plošňák, které by mohly mít vliv na funkci rostlináře, jsou v pořádku a k plošňáku o cca 200 součástkách není schéma, tak mi prosím poraď, kde mám dohonit půlvolt mezi dvěma tranzistory. Jmenovitě mezi kolektorem NPNka a bází PNP. Nic mezi tím.