Proč je nutný X2 ve zdroji?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

#16 Příspěvek od jardafiala »

Tak taky přispěju, kamarád má SONET DUO a stěžoval si, že se z něj občas ozve rána a sem tam že i jistič vyrazí. Na vstupu byly na odrušení hovňáky, už si nepamatuju kapacitu ale jak vypadaly - prostřílené, očouzené, už jen chytit plamenem...Nevím jestli tam byly už od přírody odjakživa, nebo jestli je tam někdo napatlal, ale soudím že tam byly z výroby. Nehezký pohled, kdyby člověk tušil že o tom půjde řeč tak bych je vyfotil, no příště.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

100N/275V AC X2 ES Ostrava mám ve funkci předřadníku ledky optočlenu pro ohledání HDO na asi 200 místech v Česku. Některý jsou funkční od roku 1993, některý se musely po cca 10 letech měnit, pokles kapacity až na 10%. V místech, kde je v sousedství FVE ty kondy odchází už třeba po dvou letech, bordel z měniče FVE. Když ten kondík měním, připájím k němu paralelně varistor na 270-300V. Asi to pomáhá, od tý doby jsem tam už nemusel.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
voitano

#18 Příspěvek od voitano »

Jsou i X2, které výrobce nedoporučuje jako seriovou impedanci pro napájení čehokoliv. Třeba KEMET R46
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

@Celeron: ES Ostrava je něco jako moravskej Panasonic, takže na jejich výrobky se dá spolehnout. Taky jsem od nich něco bral. Ale kolik takových lidí je?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Este keby sa tak dali niekde normalne kupit... Panasonic mam po objednani na druhy den na stole.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jsem chtěl vyfotit ty hořící svitky, díky kterým měli jednou výjezd i hasiči, protože to už bylo docela ostrý. Z Itálie pak za velkého ticha dodali náhradní UPS a ani nepípli.

To byl velkej průser italských soudruhů... To černý, co není moc vidět, byl onen "první plamínek".
Přílohy
c_ital.jpg
c_ital.jpg
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“