Rozhlasová reklama - jak se bránit
Moderátor: Moderátoři
Musel jsem se vyjádřit, aneb mám přesně opačný problém než autor vlákna.
Jinak rádio a jeho nesmyslný vymejvání mozků jsem vyřešil jednoduše - přehrávačem mp3/FLAC napojeným všude kde to možný je, včetně auta. Už neposlouchám ani Radiožurnál, protože to zapnu televizi na nějakým českým kanálu - je tam Covid. Pustím rádio - je tam Covid. Otevřu Seznam nebo Centrum - je tam Covid. Začínám se bát otevřít troubu nebo ledničku, aby tam nebyl taky Covid ...
A kutilmile - nelituju tě
---" Tak jsem zkusil u stanic které jsou na PC nahrávat je na flešku přes noc, a přes den to pouštět. Až na údaje o čase a přání dobrého rána v osm večer je to velmi příjemné. Asi měsíc jsem to tak provozoval a dobrý až na to, že občas zapomenu v noci nahrávat a také nabídka stanic na netu je omezená." ----
V noci je prakticky nula reklam, docela přijatelně hrajou a i pořady s mluveným slovem.
---- Ještě na noc vypínáme vše co jde ( s vyjímkou kotle a ledničky) tak bych rozhodně nechtěl nechat běžet router a wifi.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Už neposlouchám ani Radiožurnál, protože to zapnu televizi na nějakým českým kanálu - je tam Covid. Pustím rádio - je tam Covid. ...
Na Radiožurnálu není jen covid. Ještě je tam furt sport... Každé zprávy, každý tak druhý až třetí vstup mezi (zkrácenými) písničkami je sport. S tím ať jdou tedy do prdele.
Krásně jsou vidět ti největší závisláci když nepřijdou do rachoty, aneb to konkrétní rádio neječí a většině v okolí to nevadí.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Tzn. k L a P výstupu tuneru připojené spínací tranzistory, ovládané monostabilním obvodem, spouštěným tlačítkem na pracovním stole v sektoru B1 (Leffinqwellův - Bronštajnův psací stůl)
Jakmile začne reklama (nebo nesmyslné moderátorské kecy...) plácnu levou rukou na velkoplošné tlačítko v uvedeném sektoru a "zavřu jim hubu". Interval MKO je nastavitelný - na vyklíčování největších stupidit vyhovuje asi 90 vteřin - pak jde výstup MKO do klidového stavu a hlasitost se vrátí na původní. V případě vytrvale žvanícího pitomce lze interval libovolně prodlužovat...
Najdi si v modrejch Amárech za posledních 20-25roků jedno, který je monotématicky věnovaný přijímačům FM - je jich tam asi 6 nebo 7 od jednoho autora, Slovačiska jménem Ján Drozda. Mimo jiný tam má popsanej slaďovací přípravek pro FM - je to v podstatě oscilátor přeladitelnej potenciometrem přes celý pásmo, s nf buzením buď stálým tónem z dalšího oscilátoru, nebo z venkovního nf zdroje = jde tak i vysílat normální akustickej signál, sice jen mono, ale na vyzkoušení to stačí. No a důležitý je, že to přeladění i FM modulace se uskutečňuje jedním varikapem v tom oscilačním obvodu, za kterým je už jen oddělovací tranzistor a kus drátu jako anténa. Pokud ten ladicí potenciometr nahradíš generátorem, kterej ti bude produkovat proměnlivý napětí v potřebnejch mezích jako bys tam měl ten potenciometr, tak ten oscilátor dokážeš trvale plynule "rozmítat" přes celý pásmo - a při dostatečně vysokým kmitočtu rozmítání zarušíš celý FM pásmo tak, že si rádio nepustí nikdo. A nemusíš ani mít nf buzení, stačí jen, že vtupy těch přijímačů zahltí vysílaná nosná. Akorát bacha na výkon, jak tam budeš cpát moc mW, přijedou si pro tebe páni v montgomerákách a kloboucích naraženejch do čela ...therion píše:A ted si predstavte situaci kdy jsou na dilne 2 chlapi co komercni radia opravdu nemusi a houf 50+ bab, ktere naopak bez jeciciho "hitradiaorion" a podobnych sracek nemuzou byt. Uz jsme to zkouseli po dobrem i po zlem nakonec to vzdy skoncilo u rvouciho radia. Rusicku pro dany kmitocet jsme zkusili , ale kdo to ma porad preladovat. Nemate nekdo schema vysilace, ktery by malym vykonem pokryl cely FM rozsah?
V práci je zákaz pochopitelnej - obzvlášť tam, kde se nedokážou lidi na jednom pracovišti dohodnout na podmínkách, resp. tam, kde by na firmu mohly vystartovat příživnický organizace typu OSA/BIEM/DILIA. Odůvodnění požadavkem na elektrickou revizi taky odpovídá předpisům, když tu revizi musejí mít i všecky vařiče, ledničky, rychlovarky, mikrovlnky nebo i nářadí používaný ve výrobě a na údržbě, tak holt je musí mít i spotřebič používanej k poslechu. Nejvíc jsem se nasmál před pár léty, když ve firmě hlavní energetik, fungující i právě jako revizák na tyhle spotřebiče, naštítkoval v jedný kanceláři revizním štítkem odnímatelnou šňůru "DIN-osmičku" u malýho stolního rádijka Phillips, načež za tejden tam stála na tu samou šňůru připojená Hi-Fi věž Phillips - ale evidenčně bylo všecko OK, v papírech bylo "rádio Phillips - bez viditelného výr.č." Tam už jaxitaxi nebylo co zakazovat ...ronoda píše:Koukám, že místo toho jak se nejvíc zbavit reklam, se vlákno stočilo jak neposlouchat radio:-( Nejste nakaženi dobou? Nejlépe vše zakázat:-(
O slušnějším rádiu s USB výstupem náhodou nevíte?
No a s tím USB výstupem - uvědom si, co vlastně požaduješ. Potřebuješ, abys měl USB zásuvku, do který šoupneš flashku - na kterou to "to rádio" něco nahraje. Neboli požaduješ, aby "to rádio" umělo z přijímanýho signálu vytvořit formát mp3/mp4/FLAC/ALAC/ape a další podobný případně ještě s volitelnou bitrate, který bude umět ukládat průběžně v reálným čase na flashku. Co já vím, tohle umějí třeba mobily ve funkci "nahrávání zvuku" - ale jestli to umějí dlouhodobě třeba i z rádia, to netuším. A navíc teda ukládají ne přes USB, ale na (micro)SD-kartu, jenže to je flash paměť tak jako tak. Adaptéry umožňující číst SD-karty jako USB-flash jsou běžně v prodeji. Existujou i kabely s konektorama USB-samice /microUSB samec, který z hlavního konektoru telefonu udělají USB-samičku, jestli ale takhle připojená klasická flashka bude fungovat pro ten telefon jako přímo připojená paměť, to ví jen svatej Andy...
Stačilo by ti tohle?
A kutilmile - nelituju tě
Po různých pokusech a vyzkoušení vím naprosto přesně co chci. Radio s usb výstupem do kterého dám flešku. Přes noc se mi nahraje na flešku program zvolené stanice. A ráno jen přepnu na Play a poslechnu si přes den co vysílali v noci. Ideálně ještě s nějakým časovačem či plánováním kdy nahrávat. Popř. aby neměl Stanby, abych to mohl zapínat a vypínat přes vnější časovač. Já myslím, že toho zas až tak moc nepožaduji.
---taky je mi divné, že jsem nenašel nějaký modul, který převede analogový signál na digitální a pošle na usb výstup.
Edit: můj telefon umožňuje zapnout nahrávání z FM. Vyzkouším zda je to časově nějak omezeno, nebo jen omezeno kapacitou paměti. Dobrý nápad!
Alespoň bych využil starý mobil. Ono by to šlo i z něj pouštět přes vnější zesik.
Ještě před pár lety, byl zlínský RockMax docela dobré rádio. Dalo se bez potíží poslouchat i dýl, než půl dne a nejlíp hráli v noci.
Ale už i tohle rádio, které se samo označuje za výhradně rockové, hraje strašný sračky, co mají k rocku asi tak daleko, jako já do Ruska.
K tomu jako bonus, ale fakt příšerně prasí modulaci, je to rok od roku horší. Jen čekám, kdy pojedou mono, jako už učinili jiní sračkaři.
Mně by u těch vysloveně středoproudých nevadil ani tak obsah, jako ty neskutečně stupidní reklamy co 15 minut, jako na Déčku pro děcka, strašný.