Audiokazety (přesunuto)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mysteri

#331 Příspěvek od Mysteri »

Osmdesat píše:Na prvním místě by byl podle mě pásek 19 cm/s - samozřejmě kvalitní, nahraný z kvalitního zdroje....

No a ČO bol väčšinou ten kvalitný zdroj? VINYL! A logicky: kópia vinylu nemôže byť kvalitnejšia než kopírovaný vinyl.... :lol:
pre Huberta: Tvoje: ,,Mám pár kazet nahraných s Dolby C " ,,Používal jsem chromky, normálky"...... tak vlastne potvrdzuješ ten ojeb.... Magnetický pások a jeho závislosť na rýchlosti prehrávania: Každý, kto má kotúčak, si to môže overiť. Nahrať jedno a to isté na 19tke, 9vine, 4rke a aj na 2jke. Úbytok najmä horných frekvencií zbadá aj hudobná hluchota, ako som ja..... CC fachá na cca,,4" ke. Ešte k tomu tenšia stopa. A z toho dôvodu sa začali Dolby a pod. kokotiny. Kotúč to nepotreboval. A pri nákupe kotúčov nik neriešil ani ,,chromky, ani normálky" A videl si niekde na kotučákoch prepínač Fe, Metal, Cr .... :lol: A Dolby???!
samec

#332 Příspěvek od samec »

Ja som povedzme že šiel okolo štúdiového magnetofónu Studer C37 a knemu bola kopa hrdzavých pásov, ktoré hrali na tej mašine tak nejak normálne a potom pár metrov akéhosi čierneho pásu, ktorý hral teda o poznanie lepšie. Čím chcem len povedať, že sa samozrejme čarovalo aj s materiálmi pre kotúčové magnetofóny, nie len pre kazety.
Mysteri

#333 Příspěvek od Mysteri »

Scotch boli tiež čierne, Emgetony hnedé..(ORWO sračkovohnedé a k tomu hrubé). Tu sa nebavíme o farbe..... :roll: Ale: Nájdi mi niekde napr ,,ferrochromku" alebo ,,metalku" na kotúči, a , najmä komerčný kotúčak s tým prepínačom...., alebo kotúčak s DolbyB, prípadne C :lol:
konosuke

#334 Příspěvek od konosuke »

Dolby syst. byl na kotúčáku Akai GX600 DB kdežto na Soňáku přepínač pásku normal nebo LH, o Cr naturlich nešlo
ani pásek chromdioxid na cívce jsem neviděl nikdy, leda říznout napůl nosič VHS kazety, škoda námahy...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#335 Příspěvek od Hill »

Na cívkách pásky s jinou, než železovou vrstvou sice existovaly, ale nebyl o ně valný zájem. Přišly pozdě a přístrojů, na které by se daly přímo přenést, bylo málo, málo bylo tedy i zákazníků, kteří by byli ochotní zaplatit násobně vyšší cenu pásku za něco, co na devatenáctku rychlost vlastně ani neslyší.

To až při menších rychlostech posuvu v kazetách přinesly tyto výrazně dražší pásky zlepšení nejen měřitelné, ale i slyšitelné.
Nakonec mezinárodní norma IEC 97-1 zná dodnes vysokokoercitivní pásky jen při rychlosti 4,75 cm/s (kap. IEC 94-7).
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od Hubert_79 »

Jaký ojeb? Podstatný je výsledek, to, jak se ho dosáhlo už méně. Vylepšení technologie záznamu přece není ojeb.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#337 Příspěvek od EKKAR »

Minulou sobotu (6.3.2021) umřel pan Lou Ottens, Holanďan, kterej šéfoval vývoji kompaktních audiokazet "CC" u Phillipse a pozdějc ve spolupráci se SONY i vývoji optickýho digitálního disku "CD" - dovolil jsem si udělat extra dred v sekci SMS, protože tenhle skoro neznámej Pan Konstruktér si to zasloužil - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lesana87

#338 Příspěvek od lesana87 »

To jsi poněkud zaspal, ten už se tu probírá stránku zpátky. A dávat odkazy na SMS, které za chvíli zmizí, je děsně užitečné.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“