Fén Siemens

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

Fén Siemens

#1 Příspěvek od tatramacek »

Mám doma již přes deset let starý fén SIEMENS. Za celých deset neměl jedinou závadu. Až do dnešního dne. Máti si ráno foukala vlasy a měla pocit že ten fén smrdí. Tak sem si k němu "přivoněl" a potvrdilo se to. Ten zápach by se dal rovnat pálení plošného spoje ve vypínači. Mám sice doma ještě jeden fén - nový - nepoužitý - už rok mi doma leží v regále,ale tento je mi líto vyhodit,jelikož ventilátorek a spirály jsou v naprostém pořádku. Až tedy na ten plošný spoj. Dalo by se to nějak opravit - popřípadě vyměnit nějaké součástky ? Předem děkuji za jakékoliv rady.
Peterseal

#2 Příspěvek od Peterseal »

Mal si ho rozobratý? Čiže špirály čisté? Lebo to je velmi častá závada, vlasy na špirálach.
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

To nejsou vlasy ve spirálách. To by byl jinší puch. Cítil jsem to od vypínače - puch plošného spoje
Peterseal

#4 Příspěvek od Peterseal »

Tak vypinac rozober, vycisti a uvidis... Vela možností tam nie je :D
tatramacek

#5 Příspěvek od tatramacek »

mrknu na něj a dám vědět
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Pozri sa, či má ten fén bimetalovýý spínač a v akom je stave. Častá závada starších fénov je "spečený" bimetalový kontakt a fén pracuje naplno.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Rozeber ten fén, pokus se sundat vrtuli a z hřídele pod ní vymotej vlasy. Na ložisko kápni olej (pokud je z druhé strany vidět konec hřídele, tak tam kápni taky olej, ale bacha na komutátor, olej patří jen na hřídelku).
Fén slož a bude Ti foukat jako nový
tatramacek

#8 Příspěvek od tatramacek »

Díky všem moc za rady. Závada odhalena. Přímo do toho plošného spoje je takovými plíšky připevněn napájecí kabel.A fázový vodič byl v tom plíšku uvolněn tak to nejspíše jiskřilo a vznikal tam přechodový odpor. A zahřívalo se to a tím vznikal ten puch. Motorek je naprosto zdravý a topeníčko je bez jediného vlasu. Je to vše krásně čisťoučký. A hřídelka motorku též. Ten plíšek přihnu více plochými kleštěmi a fén pojede dalších deset let.. :D
Přesto Vám všem moc díííky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“