Sušička AEG Lavatherm chyba EH0
Moderátor: Moderátoři
Doporucuju si pred odstrojenim vyfotit kabelaz, ma to sice klice, ale pokud jste to rozebrali jako ja v patek a kondik koupili v pondeli, tak jsem si usetril dost casu tim, ze me osvitilo, a dekoval bohu
- adamissimo
- adamissimo
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
4fire píše: Ještě jsem v cestě změřil odpor 47R 3W a kondenzátor 22mF 400V, ktere se jeví jako OK, ale z jiných chatů to vypadá, že když zakuká LNK, pak to odnáší i ten odpor a kondík. Zatím čekám na nový LNK. Pak dám vědět.
V některých případech kdy je rezistor použitý na větší watáž tak může vydržet a odnese to pouze ten LNK. V mojí myčce AEG jsem měnil jednou jak LNK, rezistor, vstupní elektrolyt tak i pozistor i když se kondenzátor i pozistor jevily dobré ale dal jsem na rady zkušenějších. Rezistor jsem koupil 2W, po roce opět myčka přestala fungovat tak jsem chtěl hned objednávat LNK ale nejdříve jsem se rozhodl že vše zkontroluji, byl přerušený pouze rezistor, LNK to přežil asi díky rezistoru který podle všeho jsem objednal slabší nebo jiný slabší typ, osadil jsem opět ten samý neboť jich mám doma koupeno víc.
otakarv píše:4fire píše: Ještě jsem v cestě změřil odpor 47R 3W a kondenzátor 22mF 400V, ktere se jeví jako OK, ale z jiných chatů to vypadá, že když zakuká LNK, pak to odnáší i ten odpor a kondík. Zatím čekám na nový LNK. Pak dám vědět.
V některých případech kdy je rezistor použitý na větší watáž tak může vydržet a odnese to pouze ten LNK. V mojí myčce AEG jsem měnil jednou jak LNK, rezistor, vstupní elektrolyt tak i pozistor i když se kondenzátor i pozistor jevily dobré ale dal jsem na rady zkušenějších. Rezistor jsem koupil 2W, po roce opět myčka přestala fungovat tak jsem chtěl hned objednávat LNK ale nejdříve jsem se rozhodl že vše zkontroluji, byl přerušený pouze rezistor, LNK to přežil asi díky rezistoru který podle všeho jsem objednal slabší nebo jiný slabší typ, osadil jsem opět ten samý neboť jich mám doma koupeno víc.
Díky za tip. "Zakoupím" tedy 2W odor a šlehnu ho tam, abych si neodpálil LNK. Jdou mi z číny 3 ks ... neb jsem to LNK u nás nikde nevygooglil skladem a ceny 10O CZ/ks.
Druhý den nešla zapnout. Tak jsem ji vyndal ze sítě,nechal 20 minut.
Zapojil jsem síť,sušička se rozsvítila,hurá. Usušila jednu várku,pak se vypla,jak to sama vždy dělá a pak ale nešla zase zapnout. Tak jsem prověřil všechny elektrolyty,tam chyba nebyla.
Oprava vyřešena výměnou kondenzátorů 470nF ,který měl jen 330nF.
Začala pravidelne hlásiť EH0. Mama pozisťovala možnosti opravy(najčastiejšie výmena dosky za cca < 200€) a následne si kúpila novú. Dlho som na ňu nemal čas, ale včera som ju otvoril, kompletne povysával(všade bola 0,5cm vrstva prachu). Zdalo sa že je to vyriešené a všetko funguje, po pár cvičných cykloch som ju vypol a už nešla nahodiť.
Tak som podľa vašich rád s lupou kontroloval PCB a problém boli trhliny na cíne pod kondenzátormi! Sušička opäť funguje, snáď ešte na pár rokov! Vďaka.
TechnikEB píše:Takže nové zistenie, EH0 už nevypíše, dokončí každý cyklus.
Ale po vypnutí už nejde zapnúť, až po pár hodinách keď je odpojená zo zásuvky. Potom opať spravý celé sušenie a po vypnutí opať mŕtva. Čo to môže byť, nejaký kondenzátor?
Zcela jistě,viz můj příspěvek výše,píše se tu o tom i dříve.
Krabicový kondenzátor 470nF .