Teslácký odpory a spol
Moderátor: Moderátoři
Teslácký odpory a spol
Jen tak pro doplnění, stejnej rozměr modrý s čárákem jsou předpokládám součastný metalizovaný 0,6W z GME. A metaloxydy 1W z GME jsou předpokládám bílý ale proti TR212 víc zablemtaný.
Je to tak nebo jinak? Potřebuju vyhrabat v zásobách roztříděných časem jen podle hodnoty patřičný napětí a watáž.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Dá se napsat, že řada TR232 není moc známá ani rozšířená a má zajímavé parametry ohledně odolnosti na teplotu a vlhkost.
http://teslakatalog.cz/TR232.html
Posílám nějaké foto.
Do toho katalogu jsem právě koukal, je tam ta malůvka bez čepiček a vedle fotka s čepičkama.
to Forbidden: Ono mi nejde zas tak moc o výkon, ale o napětí. Uhlíkový TR212 mají jen 150V, TR213 250V.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já jsem stavěl z 0207 pro známýho výkonovou zátěž - v podstatě skoro hned jak se objevily na trhu, někdy kolem roku 95-96. Z cuprextitu nařezaný proužky jako šíny, z hnilíkovejch hranolků 10x10mm sešroubovaná kostra, 250ks odporů 1kΩ paralelně dávalo akorát 4Ω s tepelným příkonem až 150W, ofuk malým větrákem 120mm, on byl spokojenej jak korytnačka, že má konečně na čem "trápit" svoje muzikantský výtvory. Ani nevím, jak a kde ta zátěž nakonec skončila ...forbidden píše:Já bych to moc nehrotil. Cokoliv 0207 zatěžuju v ideálním případě pouze tak 100 mW. Maximálně 200 mW, víc už nepřiměřeně topí. Těch 600 mW je už vyloženě k smíchu, z toho jsou pak ty zahnědlý DPSky.
Když budu vytápět cca 500 mW, dávám už tělísko 0411.
A kutilmile - nelituju tě
Tělísko s čepičkami; povrchový (matný!) tmel barvy světle šedé, či hráškově zelené - čárový kód. Tyto hodnoty se používaly převážně v tvp OTF, či OVP - proto byly vyloženě teslácké.
Pojistkových rezistorů mám hafo, ale když jsem je kupovával, tak málokdy podle typy - spíše jen podle watáže (u cizích-zahraničních by typ stejně moc neznamenal). Značení jak číselným potiskem, tak čárovým kódem. V dovozových tvp bývala "všehochuť".
Tak je mám uloženy vzestupně, v ZIP sáčcích, v papírové krabičce - hodnoty až do nějakých 10K. Do 1Ω určitě v řadě E12 (některé i z řady E24), do 10Ω už bude řada E12 neúplná a do těch 10K už jen sem tam nějaká hodnota