Asi jediný ropák, co jsem viděl, že byl bez problémů. Ta zadní náprava šla normálně spravit a vyplatilo se to. Dnes je to tak přetechnizované a drahé i s následnými opravami, že dost pochybuji o rentabilitě oproti normálnímu benzíňáku.Celeron píše:Měl jsem ropnýho atmosféráka 1.9 P405 Combi z roku 1989. Koupil jsem ho 2 roky starýho a nalítal na něm 170 tisíc a pak si ho vzal kámoš. Je to až na zadní nápravu nesmrtelný auto,
O brzdách a tak (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Tak se přidalo turbo, aby to víc táhlo...
To nebyl (aspoň v 80. letech) primární důvod. Důvodem byly taky zpřísňující se emisní limity. Proč bys jinak dával turbo na (jeden příklad) motor LIAZ ML 634 (148 kW), co se montoval do Karosy. Abys měl závratných 154 kW, co měl ML 635 (nebo 636, teď nevím přesně)? Pak ještě udělali víc plněný (samozřejmě tomu úměrně dimenzovaný) ML 637P, který měl 189 kW a spolu s těžším stálým převodem se dával do "ušáka", tedy do LC 736.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vážně nalítal? V jaké výšce?Celeron píše:... nalítal na něm 170 tisíc....
Já jsem zase ve větroni jel po ulici. Ale jen jednou.
http://pc.poradna.net/file/view/23381-svatba1-jpg
BTW: Ze kterého vlákna je tohle oddělené?
Tak to jste žabaři, v Údolí Opic když se kdysi ženil jeden aeroklubák a bral si kolegyni aeroklubačku, tak ty vezli v trupu Blaníka přímo po ose. Udělali otočný a zvednutý dvojkolo pod vocas, aby byl zdvihnutej do letový polohy, místo sundanejch křídel dali jen asi metr a půl dlouhý atrapy z jeklů a natřenýho plátna, Blaník s tím vypadal jak Starfajtr, zapřáhli to za Svazarmovskou 1203-ku a svědkové u křídel pomáhali rejdovat... Na radnici s tím přijel jen ženich sám, nevěstu pak i v šatech s vlečkou a závojem nasoukali na instruktorský sedadlo, aby jako bylo jasný kdo je vedoucí a hurá na spanilou jízdu městem ...