Sams UE40J5100 - 6x blik
Moderátor: Moderátoři
Sams UE40J5100 - 6x blik
V posledných hodinách sa mi televízor pár krát zapol v poriadku. Na MB je viac lokálnych meničov, pri jednej z cievok som si všimol nepekne ospájkovaný 8-pinový obvod, zrejme to už mal v rukách nejaký môj predchodca. Schéma by pomohla, ale nejaké napätia vidím aj v servisnom manuáli, ktovie, či postačia. Takže studené spoje alebo tá pamäť. Žiadne elyty, diódy, opto v zdroji, iba premrhaný čas.
KUBO píše:Ak odpojíš mainboard od zdroja a zapneš, tak ti podsvit svieti?
ahoj mam na teba dotaz mimo tohoto samsungu, mam tu lg 55ku kde zavada bola podsvit,vymeneny z avelmaku za komplet novy ale stale blikaju a zdroj mi naprazdno nejde, po zapojeni mb tam lieta od 50 do 150v ale v roznych intervaloch niekedy aj 5 min drzi, potom blika, studeny spoj vylucujem nakolko som dosku uz snad aj prehybal a nic, ked isiel isiel ked nie tak sa nic nemenilo. zufalstvo... velky tv v byte zavadzia. typ zdroja
eax65423801
K tomu LG podsvitu by som tiež odporúčal preveriť led pásy, prúdom aspoň 100mA. Aj keď sú nové. Samozrejme, nedá sa vylúčiť ani iný zádrhel, sú to nepríjemné chyby (ako väčšina). Tamojší zdroj sa nemusí naplno rozbehnúť bez Main-u (t.j. príkazu z neho), záleží na jeho zapojení, stby napätie však musí ísť vždy.