Televízor LG 43 UK6300 MLB

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mmiloss

#16 Příspěvek od mmiloss »

p32 píše:
mmiloss píše:ak je ten T-con od sharpu,
A co jsi nepochopil na tom, co tady konečně napsal serv686?
TCON je součástí Mainu...
U nových 4K TV to jinak totiž není.

to som nevedel. 4K som nerobil zatial. to uz bude uplne zle ked uz vsetko okrem zdroja bude na hlavnom MB, teda niektore tv tam maju aj zdroj :)
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Já ti to nevyčítám, jen na to upozorňuji. Sledoval jsem tento problém tady, protože mi nebylo jasné, kde ten T-Con najdou. Když jsem asi před půl rokem otevíral novou stejnou TV 4K, tak jsem na to koukal taky vyjeveně, že se to řeší už jinak a proč ne, když je tam toho výrazně víc oproti starým FHD. A když se podíváš na nově udělané zdroje či mainboardy u 4K, tak tam není skoro už co opravovat, ale většinou je to už jen na výměnu.
Lubanec

#18 Příspěvek od Lubanec »

Jaj..To byla pecka..no joo..Kondenzátor byl nabitý(tudy proud jde)
p32

#19 Příspěvek od p32 »

STEPCO píše:... Uvažoval som, že bude vadný AV main. Objednal som nový a po výmene sa chová rovnako. ...
mmiloss

#20 Příspěvek od mmiloss »

p32 píše:Já ti to nevyčítám, jen na to upozorňuji. Sledoval jsem tento problém tady, protože mi nebylo jasné, kde ten T-Con najdou. Když jsem asi před půl rokem otevíral novou stejnou TV 4K, tak jsem na to koukal taky vyjeveně, že se to řeší už jinak a proč ne, když je tam toho výrazně víc oproti starým FHD. A když se podíváš na nově udělané zdroje či mainboardy u 4K, tak tam není skoro už co opravovat, ale většinou je to už jen na výměnu.

ono to totiz k tomu aj smeruje, uz len vymeny a ziadne opravy.... a to vsetci hovoria o ekologii, pritom beriem aj druhu stranu, nebude sa kazit, ludia nebudu kupovat nove, tym padom sa nebude tolko vyrabat a x ludi pride o pracu.... cele zle :|
STEPCO

#21 Příspěvek od STEPCO »

Myslel som , že T-cony je to na treťom obrázku. Ale poučili ste ma , že som sa mýlil. Kondenzátory v ňom som premeral a nezistil žiadny vadný. Už je to len na ND.
rayx

#22 Příspěvek od rayx »

YT link co postnul Lubanec jsi viděl? To jen jako poslední pokusy před SD nebo rozprodejem na díly.
Holt tady bude životnost UHD LCD asi něčím vykoupená ...
STEPCO

#23 Příspěvek od STEPCO »

Videl som to ale moc tomu neverím. Napriek tomu to zajtra vyskúšam a dám vedieť výsledok.
Lubanec

#24 Příspěvek od Lubanec »

Stepco..vyzkoušej to s tím zalepením..je to jednoduchá,nulová položka..nic za to nedáš..třeba na driveru je někde zkrat a ty ho tímto odpojíš z okruhu
STEPCO

#25 Příspěvek od STEPCO »

Áno vyskúšam to ako som písal. A dám vedieť výsledok. Lebo mne sa tiež tak chová ako na tom videu.
Lubanec

#26 Příspěvek od Lubanec »

Jak to dopadloo?
STEPCO

#27 Příspěvek od STEPCO »

Dopadlo to presne tak ako som predpokladal. Je to blud. Skúšal som postupne odizolovať viac pinov a stále som uberal a výsledok bol vždy nulový. Nemá to žiadnu logiku keď je doska AV mainu nová tak nejaké vyradenie jej časti nemôže fungovať.
Zaky

#28 Příspěvek od Zaky »

Tak budeš muset trochu vykuchat panel a poměřit ty kondíky, když budeš mít štěstí, tak bude nějaký zkratovaný a jeho výměnou to vyléčíš.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
STEPCO

#29 Příspěvek od STEPCO »

No ešte to skúsim ale nádej pomaly bledne. Asi z toho už nič nebude. Je to bežný trend. Vyrobiť aby prežil záruku a kúpiť nový. Bohužiaľ.
rayx

#30 Příspěvek od rayx »

STEPCO píše:Nemá to žiadnu logiku keď je doska AV mainu nová tak nejaké vyradenie jej časti nemôže fungovať.

Nejde o Main, jde o šlus na panelu ...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“