PRAKTICKÉ zkušenosti s cykloelektro-motorem a jeho řízením
Moderátor: Moderátoři
PRAKTICKÉ zkušenosti s cykloelektro-motorem a jeho řízením
Ale většina normálních kol která mají 9pin motor, při odpojení hall nebo poruše některé z nich nefunguje (většinou motor pouze cukne). Vyměnit ty senzory v motoru jdou poměrně jednoduše (někdy je potřeba pro otevření motoru spediální klíč). Mám dokonce udělaný jednoduchý tester na ty hall senzory, který připojím přes ten kulatý 9pin konektor k motoru (testuje, při otáčení motorem, kromě 3 snímačů polohy i čtvrtou hall sondu která v motoru slouží jako snímač rychlosti)
Zaky píše:Odpoj si za běhu motor a nasbíráš praktické zkušenosti s hašením hořícího regulátoru, případně baterek
no nevím, v ekolech se hrabu poměrně často, ale nemyslím si že by měl při opojení motoru regulátor shořet, vlastně jsem snad ještě nikdy neviděl vadný regulátor který by byl doslova vyhořelý
Zaky píše:...tak hally klidně vyměníš, to je to nejmenší, ložiska vyměníš a v extrému i převineš vinutí, když bude třeba a bude se ti chtít se s tím patlat. V podstatě jako nejhorší bych viděl, pokud uletí z lepení neodym a rozšrotuje se mezi rotorem a statorem, to může být motor tak na mraky....
Převíjet doma vinutí si vůbec nedokážu představit i když samozřejmě netvrdím že to nejde. S uvolněnými magnety, které jsou lepené na vnitřní průměr oběžného pláště (nebo jak to nazvat) se setkávám poměrně často, jsou ale kromě lepení na ten podklad navíc i "přimagnetované", takže jsem nikdy neviděl že by ten magnet uletěl a dostal se tam kam nemá, naopak ve většině případů, i když jsou odlepené magnety všechny, to po rozebrání motoru není pohledem poznat že jsou odlepené
BOBOBO píše:..Už jsem vyškolen , že středový motor je pohromou při vybití aku . Domů nedošlapeš . To při nábojovém v pohodě..
tohle si úplně nemyslím, protože určitě záleží jaký středový motor - zrovna minulý týden jsem jel kousek, na kole se středovým motorem bosch (vypnutým) a naopak mě překvapilo že mi pocitově připadal ten odpor při šlapání jako na normálním kole (ale pravda jel jsem jen kousek, takže je možné že na delší vzdálenosti bych změnil názor)
- jardafiala
Jinak praktické zkušenosti - jízda z Kraslic do České Lípy, účastník s elektrokole to třetí den vzdal, na hřebenu není až tak snadné kolo nabít, zvlášť když my ostatní přespíme tam kde večer padnem. No a to bych chtěl vidět, kde tu věc nabijete cestou od Baltu...
Motor má sily dosť, len ak sa dá do 28"kolesa, už toľko sily do kopca nemá, zato dokážete ísť vyššou rýchlosťou, možno až štyridsiatkou.