Robotický vysávač.
Moderátor: Moderátoři
Robotický vysávač.
treba si polozit par otazok a podla toho pohladat na nete nejake recenzie alebo videa (ja som to nespravil, povedal som si ze chcem znacku roomba , a najnovsi model a mam na to)
dnes by som bral mozno nieco od rowenty s mopom.
otazky
1. rozpocet
2. typ podlahy (koberce?)
3. prahy ( mop? )
4. chces sa on starat alebo sa ma aj vysypat a podobne (trochu suvisi s rozpoctom ak nechces cistu cinu)
5. bude vyuzity? hlavne teraz ked je lockdown a manzelka aj tak vecsinou nejde do roboty tak si sprijemni pobyt doma vysavanim
(vysavat budes musiet obcas aj tak, a ked chces aby to co najviac makalo , tak mu musis spravit priestor, podvihnut stolicky, schovat nabijacky od mobilu, snurky od topanok
Podlaha: chodba + kuchyňa najlesklejšia a najdrahšia dlažba, izby lacná plávačka z OBI.
prahy: nemám. prízemie je v rovine. keď sa robili potere tak v izbách sa robili vyššie aby to bolo v rovnakej výške s dlažbou
starostlivosť: myslim si, že vysype ho moja
No a mne sa jedna o to, že keď som vonku a vbehnem v botoch na chodbu tak donesiem piesok a moja ma automaticky dojebe. tak si predstavujem že pustim vysavač a on sa postará.
ja si nadefinujem zony (kuchyna, chodba, pripadne nejaky kriticky maly plac) a mobilom ho poslem kam chcem. on tam pojde a kym je co vysavat , tak vysava (ma senzor na spinu , ked nieco vysaje tak sa tam vracia kym ma co nasavat).
co sa tyka rozpoctu, bral som najdrahsie co maly na predajni , aj telku som kupil podla rozmerov a najdrahsiu co mali
Doporucuju ti roborock X5. Ma laserove skenovani mistnosti ktere funguje mnohem lip a presneji nez ty kamery a je schopno pracovat za vsech okolnosti. Je to o generaci modernejsi system. Mrkni se na videa na internetu a uvidis.
Na mop se vykasli, temi par mililitry vody co obsahuje nadrzka nic nevytres, od toho jsou jine stroje. Jen tim rozmazes blato po cele mistnosti. Mop je kus hadru ktery taha vysavac pod sebou a kape na nej voda z nadrzky. Tim se opravdu nic vycistit neda.
Automaticke vysypavani nadobky na prach je blbost. Stejne ji to vysype jen nekam odkud to zase budes muset vysypat sam. Pokud to vysypes primo z vysavace, aspon vidis kolik bordelu posbiral a muzes podle toho upravit frekvenci uklidu.
Na čo sa treba zamerať :
1./ Li-ion batéria
2./ Nie malý kôš na špinu
3./ Šírka hlavnej kefy
4./ Bočná kefa
5./ Ovládanie a programovanie cez wifi je fajn, ale plus manuál nie je na zahodenie
6./ Čo najmenšia výška vysávača
7./ Schopnosť prekonať nerovnosť
8./ Zistiť čo stoja veci, ktoré budeš musieť pravidelne meniť
9./ Servisná pozáručná podpora je výhodou
10./ Jednoduché čistenie, údržba a vyprázdnenie nádobky
Tých kritérií je určite viac, toto mi len tak v rýchlosti napadlo. Robot. vysávač je perfektný doplnok do domácnosti. No nesmieš mať záľubu vo vysávaní, pretože potom už nebude čo vysávať. S mopom nemám skúsenosti.
nehovorim ze si mas kupit roombu, len si preboha nikdy nekupuj čistokrvnu činu , čo xiaomi rozhodne je (tie šikmooke ku..y , sa spoliehaju na to ze nepoznas nic lepsie tak vyrabaju sracky ktore si ludia kupuju, ale ked raz budes mat s cim porovnat zistis to co pisem na vlastnej koži - že to moze byt fakt ovela lepsie)
osobna skusenost z roboty kde sa to bohuzial uci zamestnavatel na koži zamestnancov (aj ked uz asi vyhral rozum na cenou - aspon nachvilu , a mame zakaz kupovat cinske stroje aj napriek tomu ze Europske su aj 3krat drahsie)
misocko píše:...bura do stien aby zistila ci to nieje len plachta visiaca z postele...
To je priklad toho o cem mluvim, maji skvely marketing kdy dovedou nedostatky vysavace otocit ve svuj prospech
Ja mel kamerovy samsung v dobach kdy se jeste laserove nevyrabely a roomba se jen chaoticky odrazela od zdi (mel jsem doma dealera ktery ho zkousel), takze dokazu srovnat. Laser je opravdu uplne jina liga a i roomba na to za par let bezpochyby prejde.
Dnes uz neni Cina jako Cina a dost spatne se v tom orientuje protoze se tam vse velice dynamicky meni. Xiaomi patri mezi tu znackovejsi Cinu (je to napriklad treti nejvetsi vyrobce mobilu na svete). Neni to noname smejd z garaze cinskych rolniku. Mam ho rok a porad chodi cca 1x mesicne aktualizace FW vysavace apod. O Neato jsem taky uvazoval, protoze oni byli prvni kdo s laserem zacal, ale uz si nevzpominam proc mi nakonec nevyhovoval.
Trochu mne zpocatku znervoznovalo ze data do apky v mobilu jedou pres cinsky server. Ale maji to tak vsichni a kdyz se nad tim zamyslim, nenasel jsem zadny duvod proc bych mel pred nekym tajit pudorys meho bytu (to si muze kazdy zjistit i jinak) a ze cinani vedi jak casto vysavam je mi taky uplne ukradene
V tomto smeru je mi milejsi laserova navigace, nez vedomi ze mi po byte jezdi kamera napojena na internet ktera posila kdovico kdovikam.
- pocitujlasku
Tiez si viem nadefinovat zony, virtualne steny (nemusim nic lepit na podlahu) a pripadne mu viem priamo oznacit, ktoru plochu chcem vysavat.
Nevadia mu ani kocuri, ked sa mu nejaky postavi do cesty, tak skusi o chvilocku, ci tam este je.
Nemáme koberce, na vinyl je to fakt perfektní pomocník. To všechno za 3 500.- Napřed jsem se bál negativních recenzí, ale po cca dvou měsících denního provozu jsem moc spokojený.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]