Laserový tisk - svislá pruhovitost (Samsung CLP-300 řada)
Moderátor: Moderátoři
Laserový tisk - svislá pruhovitost (Samsung CLP-300 řada)
Vyměnil jsem břit v nanášeči černého toneru (tento břit byl původně v purpurovém kanále rezervní zobrazovací jednotky a tam nanášel homogenně), ale nepomohlo. Vyčištění břitu pomůže chvilku a pak se tam zase vytvoří tahle "zebra". Nemůže být na vině také gumový válec? Nebo šmejdský toner?
Pokud tím "developerem" myslíš ty nanášeče toneru, tak ano, jsou tam čtyři nad sebou, každý pro jednu barvu, pružně přitisknuté k jednomu tlustému fotoválci.
Mám dvě tyhle jednotky, získané z různých zdrojů, a v obou je ta černá takto nehomogenní, zatímco CMY jsou v pořádku.
Přijde mi, že tím, že lidé tisknou většinou černě, se něco muselo v nanášečích černého toneru opotřebovat. Buď břity, nebo gumové válce. Břitem myslím pružný plech, který má roztírat toner na gumový nanášecí válec v rovnoměrné vrstvě.
Ale protože jsem do černého nanášeče namontoval břit vzatý z magentového nanášeče, kde fungoval bezchybně, zbývá možnost, že je špatný gumový válec. Anebo ten toner, ale o tom pochybuji.
Nevím, toner ať si tomu říkají BFU nebo ti naspeedovaní nervní servisáci, co někam přijedou, jsou halasní a strašně přechytralí. Celý ten bazmek je pro mě zobrazovací jednotka (imaging unit).
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nasiel som informacie, ze sa to vnutri zapchava tonerom (praskom). Treba vycistit ten cierny developer a dat novy toner, najlepsie od ineho vyrobcu.
Dal jsem tam bezvadný váleček z náhradní zobrazovací jednotky (v tomto případě z purpurové, protože i na druhé jednotce byl černý váleček opotřebený) a tisk černou je teď jednolitý. Tonerový prášek špatný nebyl, nechal jsem tam ten původní, i když jsem si pro jistotu koupil nový černý toner.
Gumové válečky pro CMY jsou v obou jednotkách krásně hladké, jako nové. Pro černou jsou v obou jednotkách poškozené. Je možné, že při černobílém tisku ty barevné válečky se neotáčejí - jenotka je vypíná. Nebo se prostě neopotřebovávají, protože přes ně při černém tisku neprochází toner - zůstává na nich.