Spínačky veřejnýho osvětlení
Moderátor: Moderátoři
Spínačky veřejnýho osvětlení
Má s tím každou zimu stejnej problém. SPHQ se mu navzájem časově rozjíždí, na každých je po 2 - 3 měsících čas různý až o několik hodin. jedny ale jdou přesně +-minuta.
Původně jsem si myslel, že špatný AA baterky a tak jsem vloni osadil bílý Eneloopy. Rozjíždí se to stále. Napadá mě, že to nebude baterkama ale že zamrzá nebo zatuhává převodovka motorku mrazem.
Setkal jste se s tím někdo? Přijde mi to divný, ty SPHQ se používaly na spínání nočního proudu a tak by měly být na mráz dělaný.
Já bych se s tím nepatlal, SPHQ a soumrakáč vyházel a dal Šrakácký dvoj nebo čtyřkanálový astrohodiny a bude mít pokoj. Jenže starosta že né, kolíčky si nastaví hned, od pohledu ví od kdy do kdy, nějakej digitál je problém...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi
Nebo sehnat jiné hodiny, ty vyzkoušet v mrazáku, vyměnit je za zpožďující se a laborovat.
Se starostou souhlasím, na kolíčkách je hned vidět, v jakém stavu hodiny jsou.
Mám tu na stole NFC dvojité hodiny Finder 84.02, ty by asi taky bylo možné použít, tam je taky dobře (v mobilu) vidět, co mají dělat. A je možné je sejmout, při vhodném umístění, i přes stěnu rozvaděče. Zajímavé je, že k tomu, abych je vyčetl, nepotřebují drátový přívod elektrické energie.
PF
Zaky píše:Mě tohle začaly dělat tyto hodiny v termostatu ke kotli a to byly trvale na pokojové teplotě. Vyléčilo je kompletní rozebrání a vymytí převodovky.
Nojo, jenže v tý kotelně je bordel a tak ten prach je jasnej. Tady prach nebude, možná jen bavouci ale mráz udělá asi stejný, zašprajcuje se mazelína. Mám tady asi 30 let starý týdenní, dal jsem do nich novej Eneloop seřídil podle PC a jsou už hodinu v mrazáku. Uvidíme, jestli to je vlastnost a nebo vada.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!