Panasonic SC-DM3

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marimm
Kontaktovat uživatele:

Panasonic SC-DM3

#1 Příspěvek od marimm »

Ahojte.

Mám takýto problém. Dostalo sa mi do rúk domáce kino Panasonic SC-DM3, ktoré nečíta ani CD ani DVD. Po rozobraní som zistil, že je vadný spindle motor - netočí sa, ak áno tak seká. Ten sa mi samostatne zohnať nepodarilo. Tak som napísal do jedného servisu na PANASONIC, kde mi povedali, že tam ide disková jednotka RXQ1222T a že po osadení ju treba nastaviť :upset: . Tá jednotka je bez optiky - iba motorčeky. Neviem, čo by sa tam malo po osadení optiky ešte nastavovať. Keď som vymieňal iné optiky, nebolo potrebné žiadne ďalšie nastavovanie. Niekde na tomto fóre som sa dočítal, že sa musí vstúpiť do servisného menu. Nestretol sa niekto s niečím podobným? :help:

Za pomoc vopred ďakujem.
silio

#2 Příspěvek od silio »

Niekedy sa nastavuje poloha spindle motora,mava 3 šróby na uchytenie a v podstate sa tým nastavuje poloha DVD (CD) nosiča voči optike.Možno mysleli toto.
marimm
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od marimm »

Tak už mi prišla tá disková jednotka. A už som pochopil, čo sa tam musí nastaviť. Sú to vodiace kolajnice na optiku. Na jednej kolajnici je iba na jednom konci nastavovacia skrutka. Druhý koniec je pevne fixovaný. Tá druhá kolajnica má na obidvoch stranách nastavovacie skrutky. Nerobil to už niekto z vás? Mám pocit, že nastaviť tú optiku bez nejakého postupu dá dosť práce.
SIDTIM

#4 Příspěvek od SIDTIM »

A seš si opravdu jistý, že těmi skrutkami máš kroutit? Pochybuji. že by vodící lišty nebyly nastaveny výrobcem při montáži. Ať si nezkomplikuješ život!
marimm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od marimm »

Myslím, že nie sú nastavené výrobcom, lebo na pôvodnej jednotke sú závity na skrutkách zaliate zelenou hmotou a na tejto novej nie sú.
marimm
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od marimm »

Aby som to upresnil, tie vodiace lišty som musel zobrať aj s optikou z pôvodnej jednotky a dať ich na tú novú, lebo tam neboli.
marimm
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od marimm »

Tak včera som sa s tým hral. DVD to načíta bez problémov, CD zatiaľ vôbec. Nie je to divné?
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Je.
marimm
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od marimm »

Čaute. Tak sa mi to podarilo spraviť. Jednoducho som zobral starú diskovú jednotku a posuvné meradlo a zmeral som nastavenie skrutiek. Každú som zmeral aspoň 5-krát, aby to bolo čo najpresnejšie. A ono to šlape! :happy:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “