nový elektrorozvod v obývacím pokoji
Moderátor: Moderátoři
nový elektrorozvod v obývacím pokoji
Nyní je na řadě rekonstrukce obývacího pokoje, kde už mně elektrikář v rohu místnosti připravil kábly do budoucna. Rozvod nových zásuvek nebude asi problém. Ten bude asi v tom, že bych chtěl tady i světelný rozvod v mědi.
1) drážky do stěn a stropu ???
2) bourání a zazdění dveří, kde vedle je vypínač a dole krabice (tady už to nebudu potřebovat)
Nevím jak jsou ty obvody vedeny. Bojím se, že když se to tady zruší, tak mi nebudou svítit světla někde jinde (kuchyň, šatna, ložnice)..
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
Ale toto je jiný případ. To je panelák ze 70 let. Oni tenkrát nedávali majitelům bytů nějaké výkresy o vedení káblů elektroinstalace. Ptal jsem se na to nyní na bytovém družstvu. Řekli mi, že to je možná někde v archivu, ale že už to nyní pro mě nikdo hledat nebude.
Je to v archivu a dohledají to tam. Byly to nutné podklady pro kolaudaci domu. Ale ten plánek je jen takový ideální výchozí stav, lidové tvořivosti se při stavbě paneláků dařilo a změny už nikdo nezakresloval.katrops píše:Řekli mi, že to je možná někde v archivu, ale že už to nyní pro mě nikdo hledat nebude.
Drážky do panela nemôžeš robiť hocijako najkratšou cestou od vypínača ku svetlu alebo od zásuvky k zásuvke. Drážky do stien sa musia rezať zvislo, nie vodorovne a do stropu po dlžke panela, nie priečne. Všetko ostatné ide do podlahového poteru, nad sadrokartónový strop, alebo na stenu do ozdobnej lišty.
Ak sem dáš fotku tej krabice pod vypínačom, tak ti povieme, k čomu tá krabica je.
Já budu dělat 2 patra RD, kde dokumentace nesedí s realitou.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill