jak skopirovat PIC16C54C ?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

jak skopirovat PIC16C54C ?

#1 Příspěvek od samec »

Dá sa skopírovať kompletný obsah naprogramovaného PIC16C54C, za predpokladu, že nie je uzamknutý? Dá sa to pomocou arduina? Ako?
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

16c54 "neumí" sériové programování, je to možné vyčíst programátorem, který umí paralelní programování.
Nepředpokládám, že by si někdo s takovým programováním u tak starého procesoru hrál na Arduinu. Takže byste si musel podle katalogového listu procesoru PIC napsat program sám
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Potřebuješ tohle https://chipencoders.com/PIC_16C54_16C5 ... COPIER.htm ale jak se k tomu dostat, bude asi pěknej vořech.
Když koupíš tohle https://cz.rs-online.com/web/p/programo ... u/8740709/ budeš k tomu mít odpovídající HW s paralelním portem a operační systém?
eleferner

#4 Příspěvek od eleferner »

Obchody jako GME, GES nebo Bucek driv za uplatu firmware palili, nedalo by se s nimi domluvit i na zkopirovani? Predpokladam, ze tam maji nejakej Elnec a ten zvladne vsechno.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

To je pravda Elnec je téměř jistota. Starý PIKprog2 nebo SmartProg2 toto umí. Jsou to supr programátory za "supr" ceny. Někoho požádej o naklonování. To je asi jediná možnost, jak cenově dostupně okopírovat.
Mahoney

#6 Příspěvek od Mahoney »

Něco takového jsem někde doma kdysi měl, jestli jsem to už nevyhodil, tuším Picstart+ s DOS aplikací. Zkusím se po tom podívat.
voitano

#7 Příspěvek od voitano »

Přečíst není problém, problém je pravděpodobné uzamčení. Pomocí arduina pak
nasimulovat podmínky pro čtení.
samec

#8 Příspěvek od samec »

Podľa datašitu sa vyčítanie robi postupom T0CKI na zem, Vpp na 13V a po každom impulze na OSC1 sa na príslušných pinoch objavia 12-bitové dáta. Ak nebude na Arduine dosť pinov, tak sa to dá vyčítať na dva-krát. Len by som rád vedel, či si mám na niečo dávať pozor, aby som ten čip nezničil. Nejaké skúsenosti od ľudí, čo s tým čipom niekedy robili.

https://datasheet.datasheetarchive.com/originals/library/Datasheet-023/DSA00400071.pdf

Tiež sa v datašite píše, že sa ten procesor nejako konfiguruje. Je táto konfigurácia súčaasťou tých dát, alebo sa to robí ešte nejako inak? Lebo ak by som získal povedzme len program, ale chýbali by mi informácie o konfigurácii, tak sa mi to ani neoplatí robiť.

A ako mám chápať tie 12-bitové dáta? To sa doplní do 16 bitov nulami, alebo sú tie 4 bity polovica z ďalšieho bajtu?
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Vis co jsou to zamky proti vycteni pameti programu?
Mahoney

#10 Příspěvek od Mahoney »

samec píše:Tiež sa v datašite píše, že sa ten procesor nejako konfiguruje. Je táto konfigurácia súčaasťou tých dát, alebo sa to robí ešte nejako inak?

Obojí. Můžeš to buď poslat v datech, a nebo udělat ručně přímo v programovací aplikaci.

samec píše:A ako mám chápať tie 12-bitové dáta? To sa doplní do 16 bitov nulami, alebo sú tie 4 bity polovica z ďalšieho bajtu?

12 bitů je 12 bitů, a jak si to po vyčtení rozparceluješ dál je na tobě - ale dost pochybuju, že narveš 12 bitů do jednoho bajtu.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“