Jakou koupit pračku
Moderátor: Moderátoři
(i jiné) je možné že přežijou i dvojnásobek uvedené doby provozu (co funguje neopravuji)
PS. moje první kamarádka Tatramatka mini 246 odkroutila 25 let v dobré kondici, kde je jí konec...
V létě se taky měnilo drhnoucí čerpadlo. Bohužel, nové není moc dobré, už dvakrát z něho vytekl olej a začalo drhnout. Po dolití oleje zase funguje. Ale jak dlouho. Zná to čerpadlo někdo? Není nějak konstrukčně nepovedené?? Normálně se prodává. https://www.ame.cz/Elektronika/Dily-pro ... gLFgfD_BwE
Mám ho snad koupit podruhé?
V pračce Electrolux EWT1050 provozované v letech 2002 až 2016 se měnilo čerpadlo vypouštění akorát jednou a žádné zvláštní problémny s ním nebyly. Ani víko nerezivělo.
- serviceman
Má smysl kupovat si model s parním generátorem nebo s bezkomutátorovým motorem? Mám dojem, že komutátorové motory se moc nekazí. U Electroluxe se akorát jednou měnily uhlíky. Furt lepší, než opravovat proraženej mosfetovej můstek na buzení BLDC motoru.
(Mám jinak opotřebovanej akušroubovák Makita 6271D, kterej se někdy vyřazoval v jedné továrně. Vyrobenej je asi roku 2009. Motorek je komutátorovej, ale nic mu není, akušroubovák normálně funguje, akorát místo akumulátoru je externí zdroj 12V 9A.)
Jsou pračky Whirlpool furt nekvalitní? Asi jo, že? Má cenu uvažovat o Candy? To má onu nechvalně proslulou konstrukci, která se blbě rozebírá, že?? Nejde oddělat boční plechy, pokud je mi známo...
Vlafig píše: Nevím, jak má Beko tyto invertorové motory vychytané, ale v jiných značkách (AEG, Electrolux, Whirlpool, LG) ta řídící elektronika motorů odchází poměrně často. Zákazníkovi nabulíkují, že na motor je 10 let záruka, to ano, ale ta se nevztahuje na na řídící modul, který právě odchází nejčastěji.
Heh, to jsem si mohl myslet. Takže invertorovej motor nebrat.
https://pracky.heureka.cz/whirlpool-tdlr-70230/
5 let celková záruka na vše a 20 let na motor. Chtěl jsem něco s prodlouženou plnou zárukou. Stará byla ale tišší.
Hydrawerk píše:Co jsem tak různě četl, tak Whirlpool mívá dosti krátkou přívodní šňůru. Asi 116 cm namísto běžných 160cm.
Tak to je pravda,ale já jsem trochu rekonstruoval elektriku tak mám zásuvku přímo za pračkou. Za chvilku ti délku změřím.
Tak je to tak cca 116 cm.U původní jsem měl 3 metry, protože byla zásuvka daleko abych nemusel používat ještě prodlužku.