Řezací plotr SignPal ultra - diskety s ovladačem jsou kaput
Moderátor: Moderátoři
Řezací plotr SignPal ultra - diskety s ovladačem jsou kaput
Děkuji, Dan.
Tohle jsi zkousel?
- jardafiala
Asi by se vyplatilo vypreparovat z jedné mechaniky hlavičky a nechat v ní disketu točit se naprázdno, aby se povrch média znovu zaleštil. Kdysi jsem si s tím lehce hrál, ale nedotáhl do konce. Disketu už jsem dlouho nepoužil...
I pásky se chovají podobně, i když ty projevy jsou trochu jiné a nejsou destruktivní.
Jinak, data z diskety by se neměly jen tak vytratit, pokud nebyly napadeny magnetickým polem.
Takze pred citanim dolezitej diskety otvorit kryt a vyfukat prach z magnetickeho povrchu, pripadne prstom otacat na obe strany, aby sa dostal von z okrajov okienka (moze tam byt zachyteny v tej makkej vrstve).
Mechaniku tiez vyfukat, najlepsie aj hlavy vycistit.
Vacsina diskiet ide aj po rokoch bez problemov precitat. Ale su diskety, na ktorych zaznam po case zmizne.
rnbw píše: Ale su diskety, na ktorych zaznam po case zmizne.
Polaroid 3,5", nejhoší sračky, co jsem kdy měl v ruce. Po 5 letech nešla ani jedna. Přitom po naformátování naprosto bez chyb, to znamená že poškrábáním to nebylo.
Třeba takový ZIP 100 MB, který mají podobnej princip a velikost média a skoro 50 x větší kapacitu jedou bez problémů přes 20 let.
Na osmibitu jedou 8" diskety starý přes 35 let kromě Basfů taky bez problému.
Všechno skladovaný ve stejný skříni.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!