Slučovač DAB+, FM ,schema?
Moderátor: Moderátoři
Slučovač DAB+, FM ,schema?
Asi by to zvládl i opačně zapojený slučovač č.203: K1-FM+K6-69, anebo i č.225: FM+K1-2,K6-69.
A musí to být selektivně?
Řekl bych, že to rozbočíš jakýmkoliv hybridem - ať rozbočovačem, tak i (opačně zapojeným) slučovačem. Např.:
č.102: Dvojnásobný hybridní, anebo č.101: Dvojnásobný feritový. Přijímač si to zřejmě už "přebere" i sám.
Alespoň na zkoušku - za to nic nedáš.
Pod jednou podmínkou - že to je hybridní pasivní slučovač (pár závitů ve 4 sekcích na feritu nebo izolantovým jádru ve tvaru dvouotvorový oválný "perly") zapojenej obráceně. Aktivní slučovač pokud nemá rozbočovací výstup opačně zapojit nejde!padik píše:Aha. Tak pokud slučovač i rozbočuje, pak zkusím.
A kutilmile - nelituju tě
kokun píše:Přímo takový (tovární) asi neexistuje - musel bys ho nechat vyrobit zakázkově (např. u Terozu; ...).
Asi by to zvládl i opačně zapojený slučovač č.203: K1-FM+K6-69, anebo i č.225: FM+K1-2,K6-69.
...
Když se teď znovu dívám na slučovače TEROZ, tak vidím, že existuje i přímo to, co požaduješ v zadání - jen je to slučovač, který ovšem můžeš zapojit i opačně, jako rozbočovač: č.252: FM + DAB+
Bude to nový výrobek, poněvadž nejsou u něj ani úplné údaje: chybí foto; charakteristika; ...
Rovněž mají chybu v popisu u slučovače č.203: K1-FM+K6-69 - Popis není pro (správný): K1-FM+K6-69, nýbrž pro (nesprávný): K1 – FM + K21 – 69
NO, když už....Dozvím se tu, jestli má smysl si koupit zvukově!?? kvalitní DAB tuner s vědomím, že budou FM vypínat? Nebude ten DAB přenos jen jakousi náhražkou pro chrastění na malých radiích a autoradiích ? Je vůbec zájem vysílat kvalitu poslechu do stabilních reprobeden?
Naproti tomu prý v digitálním přenosu (jak přes internet, tak v DAB) se nepoužívají optimody, prznící pod heslem "limit hodnoty MPX POWER v klouzavé minutě" kvalitu zvuku, kterou se za čtyřicet let podařilo na VKV optimalizovat na mez fyzikálně možného. Je pravda, že dýchání hlasitosti a "hýbání ekvalizérem" jsem si v DAB nevšiml.
Hill píše:Obávám se, že nebude velký rozdíl v tom, jestli si koupíš drahý DAB tuner, nebo použiješ chrastítko za tisícovku a přes stávající zesilovač a bedny proženeš jeho sluchátkový výstup (případně mu pomůžeš zádrží nadakustických kmitočtů). Co při vysílání nezvládne kompresní algoritmus natlačit do streamu s omezenou přenosovou rychlostí, to tam tak jako tak nebude.
Naproti tomu prý v digitálním přenosu (jak přes internet, tak v DAB) se nepoužívají optimody, prznící pod heslem "limit hodnoty MPX POWER v klouzavé minutě" kvalitu zvuku, kterou se za čtyřicet let podařilo na VKV optimalizovat na mez fyzikálně možného. Je pravda, že dýchání hlasitosti a "hýbání ekvalizérem" jsem si v DAB nevšiml.
Jejda, takové výrazy a stavy neznám. I já se obávám, že to bude stále jen "rozhlas". Ve svém nadšení jsem si koupil Technisat Digit radio 210 a později Technisat Digit 100. Skutečně to mám přes zesik, ten první Digit má poněkud jasnější zvuk. Poslech stanice Jazz mne nějak začal nudit, naopak se občas pobavím u stanice Junior. Abych to shrnul, připadá mi to stejná "novinka" jako dnes vnucovaná elektroauta.
- vasilceral