B730- triviální - jak otevřít?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kentan

#61 Příspěvek od kentan »

Děkuji. Mimo jiné v něm bylo 6 vadných hnědých svitků na desce předzesilovačů a oscilátoru - měly velikej svod. V tónové dráze jsem pootočil všechny vyjeté válečky. A lechce seřídil kombinovanou hlavu, aby hrála nejlépe výšky na obou stopách. Měl jsem problém s oscilátorem nešlo mi ho osciloskopem změřit, ukazoval strašně vysokou frekvenci. Nevim proč. Ale multimetr ukazoval hodnoty zprávně. Naučil jsem se seřídit náhradní indukčnosti a symetrii mazání obou stop a sterea. Posunul mazací hlavu tak, aby pásek jel po celé její ploše - oblouku. Nejvíc zabrat mi dal najít upadlý drát pro výstup z předzesilovačů k 5 din.

Musim říct, že sice to je muj 2 magneťák v rukách. Ale tahle b730 je parádní stroj. Mechanika funguje dobře. A vedení stopy mi přijde mnohem lepší než u b100.
Na to že mi ktomu daly nějakej plesnivej pásek, jsem nevěřil svým uším. Nahrává to bezvadně. Žádný slyšitelný šum, ani kolísání hlasitosti. Jako u obyč MC kazeťáků.

Co je to TP pásek?
xsc

#62 Příspěvek od xsc »

Triple play - 3 násobná hrací doba proti standardu. Běžně se používaly DP, tedy double play. Ten TP je tenčí, což způsobuje problémy.
konosuke

#63 Příspěvek od konosuke »

TP je nejtenší běžný pásek síly přibližně 18µm (asi jak v audio kazetě C60)
cívka Φ150mm = 720m, někdy se uvádí menší odolnost vytahování a zvlnění okrajů, překopírování závitů,
přebuzení záznamu...podle typu a seřízení stroje není zas tak kritické :wink:
u nás nejčastěji dostupný Emgeton, Maxell a Stilon (lic.Agfa)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Mysteri

#64 Příspěvek od Mysteri »

Jeden TP Emgeton som kúpil koncom 80" rokov a som bol prekvapený, že sa správal O.K. (na B115, rýchlosť 19 ) až do roku 1998. Potom som ten pás požičal a už sa mi nevrátil.... :evil:
sinclair

#65 Příspěvek od sinclair »

Tam to platí taky.
Fajfky, měřáky, baby - a pásky a kazety se nepučujou! :P
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“