Záhada italského kompresoru.
Moderátor: Moderátoři
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Záhada italského kompresoru.
Dneska jsem ten opravený motor zapojoval zpátky. Kompresor se roztočil, naměřil jsem klešťákem něco přes 4,5A na dvou fázích, na té třetí bylo kolem 5A. Usoudil jsem, že to bude nevyvážeností sítě. Za půl hodiny volá, že mu to vyrazilo 32A jistič a motor je zase celý žhavý. Opět shořel.
Tak teď nevím co s tím. Předpokládám, že se motor opět převine, ale vůbec netuším co dál s tím dělat. Proč to ani v jednom případě nevypnula ta proudová ochrana? Nemám tam dát ještě motorový spouštěč, který by zareagoval v případě výpadku fáze, nebo kdyby ta původní proudová ochrana byla vadná? Co jsem jí testoval tlačítky přímo na ní, tak vždycky vypla.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
- palmalsport
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Funkce tepelky je mi jasná, proto jsem jí testoval alespoň tím stop tlačítkem na ní i testovacím „otvorem“ který je k tomu určený. Oba elementy vyply stykač. Nad výpadkem jedné fáze jsem uvažoval už při prvním spálení, proto jsem podruhé měřil klešťákem proud přímo na jednotlivých fázích motoru a krom toho vyššího odběru jedné fáze to bylo OK. Jestli došlo při chodu k pozdějšímu výpadku jedné fáze, už posoudit nedokážu, ale to by měla vyhodnotit ta zabudovaná tepelná ochrana. Že by současně byl vadný stykač a přerušila se na něm jedna fáze a zároveň i tepelka která to nevyhodnotila, se mi moc nezdá, to by bylo moc náhod naráz. Každopádně, už jsem koupil motorovou proudovou spoušť na 2,2kW a pro další testování jí tam zapojím. Osobně nevím co víc pro to udělat.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Keby to bolo mechanicky pridreté, tak aj tak by mali byť prúdy na jednotlivých fázach +/-rovnaké....
EDIT: Mimochodom, ak to bude už aj u Teba O.K., prúdy budú +/- rovnaké, je dobré to ešte skontrolovať aj na ,,domovskom" mieste. Je možné, že je problém na ,,mieste činu"....