Robot Zbrojovka ZU1, uhlíky a komutátor
Moderátor: Moderátoři
V poslední aukci Zbrojovky na aukru byl taky každý kus orezlý a prodal se. Já bych už cínovat nádobí nechtěl, potom, co to tu někdo vyzkoušel v Praze.
Ale mám nádobu cínovanou ze známosti v 90. letech ve výrobně formiček na vánoční cukroví a je luxusní. A používám nerez.
2049,-CZK https://aukro.cz/stary-kuchynsky-retro-robot-6985221222
A u UKS s kolénkem jsem měl jedno kolénko plně vody a rezu. Bylo to z bytu, od majitelky, takže jinak než při použití, nebo mytí, se to tam nedostalo.
Já mám k UKS 23 na bowdenu ruční šlehač a taky nikde není uveden. Mohla to být předělávka, ale jen koncovky, šlehač je tovární.
Známý chtěl šroťák z Porkerta na Zbrojovku, protože ho používal na slad a Zbrojovku měl pořád na stole. Pak si nechal stáhnout vnitřní hřídel mlýnku ze SuperRobotu, navrtat prohlubeň a bylo to vyřešené. Stejně by měl jít upravit i hnětač od Superrobotu, ale to jsem nemusel naštěstí řešit, protože se podařilo koupit výbavu bez motoru.
A spousta lidí ten starý těžký robot vyhodí, ještě před 10 lety, když jsem se ptal v "kovošrotu", tak netušil, že by o to někdo stál a to byl takový ten skutečně recyklační-kšeftující kovošrot. Jo, mívám to, lidi to nosej. Jenže pak ta provozovna skončila.