Kdy budete přezouvat?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Když je řidič hovado, tak může mít sebelepší zimáky a x asistentů v podobě ESP a je mu to plat prtný. Naopak, kdo má auto v ruce a ví, co si dovolit, tak si poradí i bez toho.
Vzpomeň, že byly doby, kdy se nějaké sezónní obutí příliš neřešilo. A jaký bývaly zimy. Pravda, provoz byl třetinový...
Na čem jezdíte? Barumky jsem kdysi zavrhnul. To jsem si s Puntem na mokru připadal jako bych měl pod kapotou 1000koní. Elektriku teď neřeším. Ale na na Tourana jsem kupoval NEXEN N´fera SU4 tak jsem zvědav.
Na Drobkovi od prvního jara letní Hankook Optimo K415, potom Vredestein Sportrac 5, zimní od druhý zimy (v tý první jsem ho koupil právě na B. Poalrisech 2 a už NIKDY!) Vredestein Snowtrac, tuším taky s indexem 5. Ty Hankooky držely dokud se nesjely na 4mm - pak začaly na mokru ujíždět, tak šly o dům dál. Vredesteiny zatím držej, i když na zimákách to byla jejich poslední sezóna, už jsou "podměrečný" a půjdou taky pryč.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Zimáky Barum Polaris, číslo nevím. Budu je ale dávat pryč, jsou už sjeté určitě pod 4 mm. Takže tato zima byla jejich poslední.
- tomasjedno
Darmo se hádat s někým kdo jezdil jen po shrabaným vysoleným městským povrchu, na kterej stačej s trochou pozornosti i ty letňáky ... Tam, kde se jezdit musí bez ohledu na počasí moc dobře vědí, proč na zimu mají gumy s hřebama a nikoho ani nenapadne diskutovat o tom, žy by si na zimu nechal gumy letní nebo tzv. celoroční. Ano, ten kdo nutně jezdit nemusí, resp. komu stačí se spolehnout na hromadnou dopravu, ten si klidně může obouvat střeba střívka z klobás a jitrnic - ale kdo chce mít jistotu, že bude moct vyjet a hlavně dojet i v podmínkách, kdy napadanejch 5cm sněhu za noc uprostřed ledna vyvolá na silnicích kalamitu, protože silničáře "překvapila náhlá změna počasí", ten si prostě to sezónní obutí chcačky nechcačky pořídí. Kromě toho, řidič u rozvozu, kterej nebude riskovat zdraví a život svůj i ostatních tím, že odmítne vyjet s autem, který mu bylo přiděleno, se v našich zeměpisnejch šířkách jen stěží dočká uznání za bezpečný chování - ale daleko spíš vyhazovu z práce, takže chlubení se tím, že "jezdil jsem a neměl jsem nový zimáky" je spíš popisem sklopení uší a stažení vocasu mezi nohy - a držení huby a kroku, než jakákoliv zásluha ...PeteBurns píše:Rok som robil rozvozcu, stovky km denne po meste, ... ako jediný som nemal búračku, ... darmo tu niekto verí rozprávkam, ako ho "tie správne" gumy spasia, nespasia