Vysavač s vodní filtrací (oddělené vlákno)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tento novější typ vypadá zvenčí úplně stejně, navíc ho zrovna mají u Experta v akci a nestojí ani polovinu.
Kámoš má vodníka Sencor Orca z Planea, ale má ho teprve tři měsíce, tak těžko posoudit výdrž. Trochu mu vadí komplikovanější vymývání, ale to mel Vodník od Zellmera taky, navíc to vypdá, jako by se Zellmer v ČR přestal prodávat, nikde na prodejně jsem ho už dlouho neviděl.
Jestli ale chceš s tepovačem koberců a čalounění, nezbude ti, než Kärcher řady SE4000. Poměr cena/výkon velmi příznivý.
Konečně - vrazit dnes do vysavače na doma, i když tam máš nějaké chlupaté zvíře, přes 6 tisíc je zbytečné.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten cyklon je OK, ale zanešenej filtr znamená čekat, až uschne. I když mám dva.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Už to začíná : "Zboží z Vaší objednávky jsme pro Vás objednali od dodavatele...". Budu mít hezký Vánoce 2023. Sem si takhle objednal zesilovač...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem zkušebně jsem s tím vysál asi 1m² koberce z kočičího koridoru (týden jsem to nechal být kvůli zátěžovýmu testu) a vůbec nechápu, kam se to svinstvo lepí. Je to jemnej písek a chlupy. Ty chlupy jsou děs, přepelichává na léto.
No nic, budu testovat a zkoumat. Sací výkon to má.
Není to sice úplný hósana, ale o dost to omezí. A ten smrad ze spreje se vyvětrá.
Vyzkoušeno z nouze na 720 piezozarážkách snovadla: přeskoky statiky rušily načítání seznamu a kalibraci zarážek snovadla, ale původní antistatik došel a už se asi 20 let nedá v malém balení koupit. Půllitrovka stačila na tři kalibrace, a ty se dělaly jedna za zhruba dva roky.
Pořád lepší, než ty plasty ošetřovat aviváží na prádlo, ta na tom dlouho nevydrží.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No vysavač dostal zabrat, ale protože má nějak divně položený těžiště, tak při běžným zatáhnutí za hadici při vysávání spadl na bok. Pravda, měl v cestě svůj vlastní kabel. I tak je to divný.
Vypnul se, ale všechna ta špinavá voda hustá jak asfalt natekla do filtrů a už jsem zase pral. Teď suším.
Ale to nevadí, já si zvyknu.
- PCmaniac99
Co vy na něj? Dá se na eshopu koupit za cca 6500,- shodli jsme se s manželkou že cenovej strop bude 7tis.
Máme doma obyč samsung na suché vysávání a eta neptun na mokrou cestu. Oba vysavače v rozkladu ale funkční.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To jen já si tu vodu nalil všude a motor ji natáhl ještě dál.
Ale to těžiště je blbě pro chlapa, co má skoro 190cm. Ten starej cyklon se tahal za čumák, ten nikdy nespadl na bok.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
- palmalsport
- Artaban001
Celková zkušenost - na velký úklid dobrý. Celou dobu to "bralo jak vsteklej pes. Ovšem potom bylo potřeba vyčistit separátor, vylít nádobu z bordelem ze země - člověk se to bál vylejt do záchodu, aby to neucpal. Takže z pátýho patra před barák a do kanálu. A nakonec vyprat ten HEPA filtr. Rozložený vysavač bylo potřeba nechat celý den schnout. Bonusem byla sice možnost mokrýho vysávání a čištění koberců, ale jinak to bylo dost nepraktický - není nad mikrotextilní pytlíky. Vysavač se sbalí a pytlík z bordelem vyhodí. Ty pytlíky jsou skoro jako HEPA filtry a dají se vyhazovat úplně plný. Některý mají v sobě rozptýlený stříbro, tak to po zapnutí nesmrdí. Špatně vymytej vodník smrdí jako žumpa.