Čím umýt chlorid železitý ?
Moderátor: Moderátoři
Čím umýt chlorid železitý ?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Dobře vyhoví elektroizolační. Zplodiny nutno odvětrávat velmi intenzivně.
Vždy použít ochranný štít přes obličej, brýle považuji za nedostačující.
Zrak poškozuje nevratně!!
Nanášet lze štětcem a rychle splachovat velkým množstvím vody. Plechy určitě naleptává, proto je třeba začínat s naředěním cca 1:10 a pokud to nepomůžet, tak zvyšovat koncentraci na max. 1:3.
Pro ředění lze nejlépe použít skleněné nádoby (zavařovací lahve). Zbytek neutralizovat vápenným hydrátem. Poté lze dát i do kompostu, dusičnan vápenatý je ve zředění rozložitelným dusíkatým a vápenným hnojivem.
Sám jsem zkoušel úspěšně odstraňovat skvrny na plastech a na dlažbě. Na parapety účinek jen odhaduji. Povrch ale bude určitě naleptán v závislosti na době působení chloridu i kyseliny dusičné.
Za případné úrazy neberu zodpovědnost, návod je určen jen pro osoby dobře obeznámené s prací s toxickými a žíravými látkami a odpovídajícím chemickým vzděláním.
Více viz. návod na výrobu berlínské modři: CNC.cz/ t=6916.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
pozor nedoporucujem kyselinu konzumovat jej vapenate soli maju tvar ihliciek a su jednou z pricin oblickovych kamenov. v minulosti bola prisadou cukrikov, co pukali na jazyku.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"