Tesla 447 Progresson a jaké KV/SV rádio ?
Moderátor: Moderátoři
Tesla 447 Progresson a jaké KV/SV rádio ?
Chci se zeptat, které teslácké rádio má podle vás nejlepší ladění,citlivost,reprodukci na krátkých vlnách ? Zkoumal jsem různá zapojení, některá rádia mají tranzistorové vstupy i mf, pak se používaly UL1211, A4100, A244D.
Díky, za diskusi.
- elektrosvit
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
VEF si pamatuji, kdysi jsme ho měli doma, pak snad někomu spadlo, rozbil se, karusel zaoxidoval, možná ho najdu na půdě.
Z novější tranzistorové produkce jsou velmi vhodné již zde vzpomenuté typy z býv. SSSR - Selena, VEF, Spidola.
Mám i příznivé zkušenosti se stolními výrobky Unitry (Cotessa, Amor, Junior, Slazak, Sněžka), jelikož jsou všechny laděné kondenzátorem na dlouhé stupnici a nemají nějakou komplikovanou a zcela nevyhovující elektronikou, která neudrží stabilní naladění.
Tesla, to je bieda, čo sa týka KV. Dokonca aj DV/SV rozsahy nie sú u rôznych typov rovnako použiteľné. Mám na mysli výrobky z 80. rokov.
Přijímač VEF206 už nemám, ale jiné v dílně ještě mám – Selena, Okean, Spidola, Riga, Meridian
..ty přijímače mají svoje kouzlo..
Už za minulého režimu byl nejznámější třeba "Grundig Satelit" (bylo jich několik modelů), anebo třeba o něco dostupnější a taky levnější OLYMPIA ATS 803A