Tesla 447 Progresson a jaké KV/SV rádio ?
Moderátor: Moderátoři
Té firmy je škoda. Je mi líto, že už nedělá nic smysluplného. Starý pan Max se určitě obrací v hrobě, jak firma nakonec dopadla.
V letech mého mládí a dospívání, ale ještě i dlouho potom, bylo možno klidně psát Grundig=kvalita. Prakticky u všeho.
Mám na zahradu a na dvorek Grundig MusicBoy 175. Výroba asi tak 1991-1993.
Podle druhu osazení je už asi vyrobený v nějaké lepší Asii /asi HK, Malajsie, možná Taiwan/, ale to osazení je japonské a vzadu je štítek Made in Germany. A je tam nějaká říšská slepice, tuším znak německých radiokomunikací, kterými byl asi schvalován/testován.
Jednoduché mono kabelkové rádio, ale s neskutečně příjemným zvukem, FM, DV, SV a 2xKV, vše se ladí velice pohodlně, protože přijímač má velký převod ladění a 5 dlouhých stupnic.
Až nechutně citlivý, 11cm reproduktor, napájení 4xR20 a ze sítě napětím okolo 7,5V, s kondem 4.700uF. Z uPC1212 jde výkon jen okolo 1W, ale díky té citlivosti i vyrovnané charce reproduktoru, můžu to rádio i hodně nahlas poslouchat /na rozdíl od čínských vřešťáků/ i celý den a nesere mě to "bakeliťákovým" zvukem.
Prostě Grundig, no..
Dokud starý pán žil, myslím by nedal své příjmení na nějaký šunt, byť v hrozné japonské konkurenci asi nějaké kompromisy dělat musel.
Neznám špatný výrobek od Grundigu, ani televizáci si nikdy nestěžovali.