Tesla 447 Progresson a jaké KV/SV rádio ?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#16 Příspěvek od sinclair »

Ty Grundigy, včetně jednodušších, byly skutečně skvělé, všecky.
Té firmy je škoda. Je mi líto, že už nedělá nic smysluplného. Starý pan Max se určitě obrací v hrobě, jak firma nakonec dopadla.
V letech mého mládí a dospívání, ale ještě i dlouho potom, bylo možno klidně psát Grundig=kvalita. Prakticky u všeho.

Mám na zahradu a na dvorek Grundig MusicBoy 175. Výroba asi tak 1991-1993.
Podle druhu osazení je už asi vyrobený v nějaké lepší Asii /asi HK, Malajsie, možná Taiwan/, ale to osazení je japonské a vzadu je štítek Made in Germany. A je tam nějaká říšská slepice, tuším znak německých radiokomunikací, kterými byl asi schvalován/testován.
Jednoduché mono kabelkové rádio, ale s neskutečně příjemným zvukem, FM, DV, SV a 2xKV, vše se ladí velice pohodlně, protože přijímač má velký převod ladění a 5 dlouhých stupnic.
Až nechutně citlivý, 11cm reproduktor, napájení 4xR20 a ze sítě napětím okolo 7,5V, s kondem 4.700uF. Z uPC1212 jde výkon jen okolo 1W, ale díky té citlivosti i vyrovnané charce reproduktoru, můžu to rádio i hodně nahlas poslouchat /na rozdíl od čínských vřešťáků/ i celý den a nesere mě to "bakeliťákovým" zvukem.
Prostě Grundig, no..
Dokud starý pán žil, myslím by nedal své příjmení na nějaký šunt, byť v hrozné japonské konkurenci asi nějaké kompromisy dělat musel.
Neznám špatný výrobek od Grundigu, ani televizáci si nikdy nestěžovali.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

Grundig býval rozumný i ohledně TV, i když zajímavější byl podle mě Telefunken. Ale mám pocit, že ke ztrátě firmy došlo ještě na konci života Maxe, koncem 80. let. Značka sice zůstala, ale to je tak vše.
rvx73

#18 Příspěvek od rvx73 »

njn, video 2000 sice bylo velmi kvalitní, ale lidi radši kupovali levnější VHS ....

pokud jde o světové přijímače na KV, tak já mám doma Sangean ATS-909X, má to BFO, takže s tím na KV lze přijímat i amatéry - CW, SSB. Tedy s dobrou venkovní anténou přizpůsobenou balunem. Atenuátor to má.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hubert_79 »

Mám už pár let Grundig Yacht Boy 400, to už se ladí digitálně. Jak píše Leoš, hraje to (vzhledem k rozměrům) velice slušně a FM do sluchátek to posílá ve stereu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
vaclavpe

#20 Příspěvek od vaclavpe »

Tak se mi včera povedlo sehnat Grundig Yacht Boy 300, díky všem za podnětné myšlenky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“