Jak přendat plastový pastorek z motorku na motorek ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelFF

Jak přendat plastový pastorek z motorku na motorek ?

#1 Příspěvek od PavelFF »

Dobrý den,
opravuji sousedům hračkový náklaďák a má nefunkční motorek pro pohon kol.

Koupil jsem nový motorek a potřebuju přendat ozubené kolečko. Je na to nějaká finta? Usnadnění? Nerad bych ho zničil. A aby se na novém místě pastorek neprotáčel.
Přílohy
Motorek - přesun pastorku.jpg
Motorek - přesun pastorku.jpg
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Kleštičkami stáhnout a nasadit na druhej, žádná věda v tom není. Jsou-li k dispozici stranové štipky, zmáčknout za ním, sleze sám.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

v modelářských potřebách prodávají stahováky, je také vhodné kápnout na hřídel kam přijde pastorek vteřinové lepidlo . Hlavně s citem, aby se lepidlo nedostalo do ložiska.
Milan

#4 Příspěvek od Milan »

Co to je za vteřinové lepidlo, které dokáže spojit ocel s pravděpodobně polyamidem ? Docela by se mi občas hodilo.
Ruprecht

#5 Příspěvek od Ruprecht »

Prodává se "lepidlo na pastorky" (v podstatě mikrobalení loctite)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Pokial to nie je prasknute (alebo volne na druhej oske), tak by som lepidlo nedaval, lebo bude problem pri dalsej vymene.

Prasknute bezne sekundovym lepidlom lepim, obycajnym Loctite. Vyskusane v CD/DVD mechanikach Toshiba a tlaciarnach HP.
samec

#7 Příspěvek od samec »

Ak to nejde, použi väčšiu silu. Pokazenému motorčeku pri sťahovaní kolieska už neublížiš. Nový pri nasadzovaní kolieska opri o prečnievajúci koniec osky z opačnej strany motorčeka. Sekundové lepidlo nemá význam, na HDPE nedrží.
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

Mne sa osvedčilo podobrať kolečko príborovým nožom, skrátka pôsobiť silou čo najviac pri oske. Kliešte alebo štipačky pôsobia na okraje a deformujú ich.

Určite je starý motorček vadný? Vidím na ňom DPS s SMD keramikou. Pokiaľ je tá v skrate, motorčeku nemusí nič byť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
PavelFF

#9 Příspěvek od PavelFF »

Pastorek jsem podebral jakoby vidličkou a šel sundat. Při náhlém uvolnění mi vystřelil po dílně, ale naštěstí jsem ho našel. Namáčknul jsem ho na nový motorek a auto už zase jezdí.

Přímo na svorkách motorku je připájen tišťáček se třemi SMD kondenzátory. Oba přívody jsou navíc odrušeny tlumivkami. Auto je na dálkové ovládání v pásmu 2,4GHz, takže dobré odrušení bylo asi nutné.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Je dobrý tyhle polyamidový pastorky před sundáním opatrně nahřát - horkovzduškou nebo aspoň horkou vodou, na takovejch 100-120°C stačí. Polyamidy mají obecně velkou roztažnost, která se uměle snižuje v případě potřeby stabilnějších parametrů přídavkem (nejčastějc) skleněnýho plniva (buď prach, nebo drcený vlákno), ten pastorek ale vypadá na čistej plast bez plniva, takže by se měl nahřátím krásně roztáhnout a uvolnit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Zase kravina , horkovzduškou nesmysl . Ale vodou z konvice ano a nechte déle ohřívat , ať se právě schválně ohřeje i hřídel .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“