Jednoduše tedy - jaké žárovky a LEDpásky mám kupovat, abych nepodporoval Čínu? A jde to vůbec?
NEčínské LED
Moderátor: Moderátoři
NEčínské LED
Jednoduše tedy - jaké žárovky a LEDpásky mám kupovat, abych nepodporoval Čínu? A jde to vůbec?
Číňan umí dobře i z vlastního pajcu udělat další pajc. Koupil jsem před časem na zkoušku v HADEXu 10 SMD LED diod 5050 warm, svítivosti mě zklamaly (na kusu plošňáku jsem stvořil svítidlo) při zhruba 40 voltech 60mA. Tak to šlo do šuplíku, mělo odsvíceno max. 5 minut, po asi 8 létech jsem na něj narazil, zkusil ho než půjde do koše a pro rozsvícení těch deset LEDek potřebovalo přes 65 voltů.
K jaké degradaci v nich mohlo dojít?
Je spousta firem ktere delaji ledky mimo cinu
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... ion_plants
Urcite nekupuj tohle https://zarovky.heureka.cz/led21-led-za ... epla-bila/
Je to vyrobce Optonica, odeslo mi vsech 10ks co jsem koupil do 3 mesicu.
- jardafiala
Nechodim do kebabaren, protoze arabace zde namam rad, nekupuji Polske dobroty, protoze naopak mam rad sebe, nekupuju ruske vyrobky (respektive bych nekupoval, kdyby nejake byli schopni vyrobit)...
Ja jen kritizuju jedince, kteri bezhlave broji proti cinskym vyrobkum, ale doporucuji kupovat to same od mistnich prekupniku za nekolikanasobnou cenu s tim, ze je to neco jineho
Levna cina nekde sve misto ma, jinde se ji vyhnu obrovskym obloukem. To ale zaslepenci nikdy nepochopi.
(A ten šťavnatý komentář jsem, Celerone, neočekával kvůli samotné myšlence, ale kvůli své naivitě. Když člověk přijde na EB, tak po první otázce zpravidla dostane pecku jak blondýna v kovomatu
To mám ostatně na srdci i já, když píšu o jakékoli čínské sviňárně.
Sviňárny totiž nikdy dlouho nevydrží - páč už jsou navrhovaný a konstruovaný se špatným úmyslem...
Na obvyklou námitku čínských kolaborantů typu: "Ale on číňan umí i vysokou kvalitu, stačí zaplatit" obvykle odpovídám: "Tak jo - a kde tu kvalitu na krámě dostanu?"
Už je to skoro přesně opačně, než například v devadesátkách. Tenkrát ptáčka chytali, takže když někdo chtěl laciný šmejd na 2 roky, musel ho docela pracně shánět.
Dneska musíte, úplně přesně stejně, jako za těch předchozích komunistů, kvalitu shánět a často ani neseženete.
Pokud se už v tomto směru něco změnilo, tak prosím link na ONSemi MPSA56/MPSA06/MPSA18, které má firma na webovkách stále jako active, ale nikde nejsou k mání.
Pět tisíc v pásu či krabici, si umím na IČO a v Rystonu objednat taky.
Já ale potřebuju padesát kusů od typu, jsem ochoten za 1ks zaplatit i 10Kč. ONS nejsou, noname šrotu 3 prdele.