Magnetofon B73
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon B73
- TheLastUnicorn
Nedávno jsem se tak nechal po dlouhé době navézt do B115, která jen nenahrávala, prudce brzdila, nešlo pořádně přivíjení...no a 12h čistýho času, snímací a záznamová hlava, řemínek, obložení spojky, brzdový pás, unašeč, hromada kondenzátorů...
Členové Akcentu ještě žijou - po tom všem, co mají za sebou?
Jestli to není točený na 19 a přes limitér, potom to nemá moc smysl digitalizovat, nebo jenom jako matnou vzpomínku na divoký mládí
Ten limitér připomínám proto, že jednou o 6-8dB přebuzené místo na pásku už nijak dodatečně nespravíš.
Kdysi v začátcích, jsem se o takový záznamy pokoušel taky, ale s A77 a malým dělaným mixem - a moc to nedopadlo.
Pak jsem spatlal, zčásti podle jednoho přístroje ElectroHarmonix a zčásti podle RK docela dobrý, neprskající a nedýchající limitér - a to bylo sakra jiné kafe. Pak bylo možné, signál z kapelního mixu sfázovat a smíchat s dvěma "celkovými" kardioidními kondenzátory, přihalit to trochu a výsledek se docela dal i poslouchat.
Takové lepší demo z toho vyšlo..
Vždycky to tak je.
Potřebuje to "jenom drobnou opravu", třeba zkresluje jeden kanál. Ve výsledku je to deset hodin práce, pokud to mám majiteli předat zpět v takovém stavu, abych se za to nestyděl.