Čo si myslíte čo je vadné?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
misumi

#46 Příspěvek od misumi »

workhard píše:Nestabilitu VN.
Nestabilita VN jak píšeš, lze poznat podle rozměru obrazu. A TO 0,5kv je isi 0,5 cm.Při 25KV kontrolovat 500V (asi lupou) považuji za blbost.Dovolím si položit kontrolní otázku: při snižování VN se rozměr zmenší,nebo zvětší.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od workhard »

Nezajímá mě absolutní velikost VN ale jeho stabilita,tudíž si přepnu na střídavo a tam na nízkém rozsahu je zvlnění jasně patrné. Při snížení VN se obraz zvětší.
Návštěvník

#48 Příspěvek od Návštěvník »

Ivan 2222 píše:
Anonym píše:
Ivan 2222 píše:Bolo vadné VN trafo (resp. "načaté"). Misumi a Kozoka - veľmi dobre.
Ostatným OT: nechcel som robiť žiadneho "vejtahu", čo je vadné som na začiatku nepovedal zámerne. Chcel som len vedieť či mal niekto takýto prípad konkrétne, takto "odídené" trafká som menil asi tri a vždy jednakého typu (Orega 40332-20).

Jestli se domníváš , že takto "navorané" trafo je raritou , tak budeš prašeredně zklamán . Věř mi , že každý servisák se s tím sešel

Na teba som čakal, lenže "po funuse" je každý múdry, alebo si tu nebol? Myslím že si tu každý deň a do každého rýpaš (90%) tvojich príspevkov. Vravíš že každý servisák sa stretol s takto "načatým trafom" tak prečo to nenapísali, (boli len dvaja)? Ako som vravel zámerne som to neprezradil na začiatku, pretože to by boli VŠETKY odpovede typu: jasnéé vždyď to je VN...
Nemyslím si že Jezevec má v hlavě nasráno, taktiež ani Ty, si tu možno jeden z tých ľudí ktorý má najviac zkúseností čo sa týka opráv, ale robíš dojem 100 ročného majstra, avšak spôsobom ktorý mnohým ľudom "nevonia".

Kdybys četl příspěvky k podobným tématům , tak zhruba na minulé,či předminulé stránce byl řešen ten samý problém (také s fotem) a dovolil jsem si k němu poznamenat , že dvakrát v životě jsem se sešel s tím , že to dělala obrazovka a nemám 100% jistotu na zkoušku vn trafa . Z toho důvodu dávám 98% na vn trafo . Také tam bylo popsané , kdy to mizí (za jakých okolností) a to dosti podrobně . Kolegové co měli podobné zkušenosti je tam také popsali . Neptej se mě na typ tv , protože to si nepamatuju , ale chyba ta samá .
Zdravím Ivan
misumi

#49 Příspěvek od misumi »

To workhard :nezbývá než souhlasit.Já než vytáhnu KV-metr se sondou a strach z vypadnutí VN sosáku,radši kouknu na ten měnící se rozmněr.Je to pohodlnější bezpečnější a já jsem od přírody pohodlnej.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od workhard »

Škopek mam na stole stabilně a sondu v šuplíku,takže žádný stres. A co když jako na potvoru to opravdu bude ta obrazovka,jak píše Ivan? :wink:
misumi

#51 Příspěvek od misumi »

už jsem to viděl.Je to patrné za tmy,s odstraněným VN sosákem a srší to vevnitř za sklem.Je to vlastně studenák nebo zkorodovaný spoj uvnitř.Projevuje se to ale trochu jinak,než je na obrázku,protože se vlastně odpojuje kapacita venk. a vnitřní plochy obr.= asi 800pF .Je to jediná filtrace VN a je dost důležitá.RETON to umí opravit.Jestli ještě existuje.
Ivan 2222

#52 Příspěvek od Ivan 2222 »

V tomto pripade nie, ale ja som taky chcem si byť na 100% istý. (staré tr. hlási v testeri chybu):
Přílohy
old.jpg
(187.46 KiB) Staženo 127 x
Ivan 2222

#53 Příspěvek od Ivan 2222 »

Nové je OK :)
Přílohy
new.jpg
(259.03 KiB) Staženo 127 x
Ivan 2222

#54 Příspěvek od Ivan 2222 »

Anonym píše:
Ivan 2222 píše:
Anonym píše:
Ivan 2222 píše:Bolo vadné VN trafo (resp. "načaté"). Misumi a Kozoka - veľmi dobre.
Ostatným OT: nechcel som robiť žiadneho "vejtahu", čo je vadné som na začiatku nepovedal zámerne. Chcel som len vedieť či mal niekto takýto prípad konkrétne, takto "odídené" trafká som menil asi tri a vždy jednakého typu (Orega 40332-20).

Jestli se domníváš , že takto "navorané" trafo je raritou , tak budeš prašeredně zklamán . Věř mi , že každý servisák se s tím sešel

Na teba som čakal, lenže "po funuse" je každý múdry, alebo si tu nebol? Myslím že si tu každý deň a do každého rýpaš (90%) tvojich príspevkov. Vravíš že každý servisák sa stretol s takto "načatým trafom" tak prečo to nenapísali, (boli len dvaja)? Ako som vravel zámerne som to neprezradil na začiatku, pretože to by boli VŠETKY odpovede typu: jasnéé vždyď to je VN...
Nemyslím si že Jezevec má v hlavě nasráno, taktiež ani Ty, si tu možno jeden z tých ľudí ktorý má najviac zkúseností čo sa týka opráv, ale robíš dojem 100 ročného majstra, avšak spôsobom ktorý mnohým ľudom "nevonia".

Kdybys četl příspěvky k podobným tématům , tak zhruba na minulé,či předminulé stránce byl řešen ten samý problém (také s fotem) a dovolil jsem si k němu poznamenat , že dvakrát v životě jsem se sešel s tím , že to dělala obrazovka a nemám 100% jistotu na zkoušku vn trafa . Z toho důvodu dávám 98% na vn trafo . Také tam bylo popsané , kdy to mizí (za jakých okolností) a to dosti podrobně . Kolegové co měli podobné zkušenosti je tam také popsali . Neptej se mě na typ tv , protože to si nepamatuju , ale chyba ta samá .
Zdravím Ivan

Áno v poriadku, ale ja som čakal že budeš reagovať na toto vlákno (pred vyzradením chyby).
Návštěvník

#55 Příspěvek od Návštěvník »

Áno v poriadku, ale ja som čakal že budeš reagovať na toto vlákno (pred vyzradením chyby).[/quote]

To je pro Tebe tak těžké napsat : "Ivane co si o tom myslíš Ty ?" Alespoň tak je to u nás v krajích zvykem , když se chci někoho konkrétního na něco zeptat . Věř mi , že až k vám tento poznatek dojde , tak si ušetříš mnoho dalších zklamání .
Zdravím Ivan
Návštěvník

#56 Příspěvek od Návštěvník »

Tak jsem Ti tak trochu kecal , neboť je to na této stránce pod OVP CTV256 a dal jsem 97/3 % . Můžeš se přesvědčit .
Zdravím Ivan
mi-ro

#57 Příspěvek od mi-ro »

Když jsme utoho, zeptám se: podobnou závadu jsem řešil asi před 3 měsíci výměnou všech elytů který by mohly závadu způsobovat, po výměně OK ale po 2 měsících opět stejná závada u zákazníka-odvoz na dílnu-zkoušení 3 dny-závada se neobjevila-odvoz k zákazníkovi vše OK (zatím) a proto se ptám, může takto být takto vadný trafo jen občas-vysazovat?
..to bude jen ňákej odpůrek
TomasX

#58 Příspěvek od TomasX »

mi-ro píše:.... a proto se ptám, může takto být takto vadný trafo jen občas-vysazovat?

Podobný případ jsem taky řešil. Celý problém je v tom, že VN kabel je do VN trafa "jen" zastrčený a tam vznikne stejný přechoďák jako pod kloboukem. Mě pomohlo ten kabel jakoby zastrčit do VN trafa.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Ivan 2222

#59 Příspěvek od Ivan 2222 »

mi-ro píše:Když jsme utoho, zeptám se: podobnou závadu jsem řešil asi před 3 měsíci výměnou všech elytů který by mohly závadu způsobovat, po výměně OK ale po 2 měsících opět stejná závada u zákazníka-odvoz na dílnu-zkoušení 3 dny-závada se neobjevila-odvoz k zákazníkovi vše OK (zatím) a proto se ptám, může takto být takto vadný trafo jen občas-vysazovat?

Hmmm, konkrétne táto chyba začína nenápadne, začína akoby "vytrhávaním riadkov" a to - nepravidelne, časom to prerastie - (to čo je na úplne prvom obrázku) ale to môže trvať aj pol roka. (môže pri tom zamŕzať aj procák).
Ivan 2222

#60 Příspěvek od Ivan 2222 »

TomasX píše:Celý problém je v tom, že VN kabel je do VN trafa "jen" zastrčený a tam vznikne stejný přechoďák jako pod kloboukem. Mě pomohlo ten kabel jakoby zastrčit do VN trafa.

Áno môže byť, ale je to neprofesionálne riešenie, pretože je veľká pravdepodobnosť že sa to opäť objaví.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“