Odmerať sa to nedá, ale skôr by som sa obával spojenia toho čo sa nemá pokiaľ by tam bolo viac cínu. A keďže do displeja ide aj slušné napätie cez 20V, spojenie s niečim na 3.3V by bolo osudné (a zvyčajne to dávajú vedľa seba). To sa našťastie odmerať dá ohmmetrom, ale zasa niektoré piny môžu byť prepojené v paneli alebo na DPS, a to potom nevieme či sa nám to spojilo alebo je to v poriadku.
Ako je vidieť na mojich obrázkoch, dal som páskový vodič trošku viac na kraj oproti pôvodnej polohe. Potom mi tam ostali voľné konce plôšok, ktoré sa dajú lepšie nahrievať mikropájkou, cín z nich lepšie zatečie pod vodič.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Sklo tam vôbec nieje vidieť, to je schované dolu za tou fóliou. Ja tam vidím odtrhnutie iba od DPS. Ešte je to buď pokrčené, alebo je to iba odlesk. Pokiaľ je ten páskový vodič poškodený (trhlina), tak to sa už moc nedá opraviť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Já to zkusil, folie byla oddělená celá a povedlo se....
Jestli je to odlepený od skla, může objasnit jen zakladatel vlákna, psal :
"Jedna sa o paskovy vodic z displeja ktory je do polovice oddeleny"
Věř, že po 50letech v elekronice,vím, že na na toto sklo to připájet nejde.
Ahojte. Je to oddelene len s DPS, na skle OK, to na foto naozaj nevidno. Paska poskodena nie je. Objednal som novy hrot do mikropajky a urcite to vyskusam opravit.
Tak na skle by se to "možná" dalo spravit pomocí žehličky (upravené mědi na pájce), ale to je tak max. 10% úspěchu. Pokud je to odlouplé jen z plošňáku, tak záleží jen na šikovnosti a zkušenostech. Prostě podělalo se to a nemá už co zkazit a ztratit, podělané už to je. A trafopájkou to nespálí, ale musí to dělat taky trochu z rozmyslem. I tak by byla vhodnější ta "žehlička".
v patek sla nase telka do dvora-take jsem byl velice sikovnej a odtrhnul jsem jeden vodic pri vymene ledek,takze jsem to akorat vzteky zabalil a letela-nyni vidim ze se da opravit neopravitelne,klobouk dolu pred tak super praci .-))