Tesla MC 911 zelený display
Moderátor: Moderátoři
Tesla MC 911 zelený display
prosím o posouzení autenticity fontu barvy u mé náhrady.
Zvolil jsem řešení s externím převodníkem. Je to banální úkon.
Univerzální tišťák je umístěn a připevněn na desce tlačítek, takže nijak nebrání pohodlnému vyjmutí a tvoří s deskou jeden celek. Jsem si vědom, že jsem mohl použít vhodnější dráty, ale krom převodníku za 150Kč to bylo co dům dal.
Ještě bych měl dotaz ohledně tohoto kusu. Opět nemá znaky Tesla a dle foto je vidět,
že tam nikdy nebyly (měl sem i exempláře kde byly více či méně dobře doleštěny pryč ale zezadu vždy logo bylo) sériové číslo ale zde je. Stavebnice jako u AZS ,nebo výroba někde jinde ?
Originál by svítil asi jako na foto, ale to mi zkreslil foťák.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=97275
Je to tak trochu "vzácnost", protože takto bylo složeno jen několik stovek přehrávačů a zesilovačů AZS223 a AZS224, které se pak prodávaly fakt zvláštním způsobem, za velmi zvláštních okolností i konečných cen.
A protože je MC911 vlastně taky takový exot, který nemá žádný přesný, řekněme licenční předobraz, tak ani nekritizuju prasácký způsob úpravy.
Jeden z mých bratranců, k tomu tehdy nějakou náhodou přišel. Někdo ho oslovil s nabídkou, co se fakt těžko odmítala.
Např. bylo možný, z té nabídky si koupit zesilovač AZS224. Kompletně sestavený, ale neoživený/nenastavený, za cenu 850,-Kčs.
V podstatě se jednalo o řízené okradení fabriky způsobem, kdy všechno včetně mezd lidí, co to skládali, zaplatil stát.