Spolehlivost hledání Idos a Jízdní řády
Moderátor: Moderátoři
Spolehlivost hledání Idos a Jízdní řády
Potřeboval jsem najít v Ostravě spojení mezi zastávkami "Ostrava Ahepjukova" a "Ostrava Na Jízdárně". Zadal jsem v PC parametry spojení v Idos, obě stanice nabídl Idos v předvolbě.
Výsledek byl žalostný, jak ukazuje první obrázek. Spojení bylo nalezeno na jiné zastávky než jsem požadoval. Jen v jednom nabídnutém spojení se zastávka Ahepjukova zobrazila, ale z nesprávné výchozí stanice.
Zkusil jsem totéž na Idos v mobilu. Výsledek byl stejný jako v PC.
Pak jsem si stáhl a nainstaloval v mobilu aplikaci "Jízdní řády". Výsledek byl naprosto jednoznačný, jak ukazuje druhý obrázek, pro obě požadované stanice na řadu spojení následně po sobě. Dokonce bylo nabídnuto spojení s pěším přesunem z Ahepjukové na nejbližší zastávku Jiřího Trnky.
Tak nevím, jestli v zadání do Idos dělám nějakou chybu, nebo je v Idos nějaká zapomenutá chybička.
Takže spolehlivě se dá spoj najít jedině pěkně po staru, sám, v jízdním řádu.
V dopravě platí nepřímá úměra - čím hůře cestujícího převezou, tím více si za to zaplatí.
Pak že všichni jezdí auty. Není divu.
- jardafiala
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Idos je teď už celkem vychytaný, veřejnou dopravou jezdím pořád a řídím se podle něj. Doby, kdy to nabízelo spojení z Berouna do Prahy přes Louny se sedmi přestupy a s přespáním na nádraží už jsou pryč. Na nádražích se vyplatí sledovat i odjezdovou tabuli, je rovněž k dispozici online na Idosu. Občas tak člověk objeví třeba nějaký zpožděný vlak ve směru, kterým chce jet, což jinak Idos nenabízí.
Jediné, co mě nedávno vypeklo, je to, že zpoždění vlaku se v Idosu počítá až při průjezdu nějakým bodem na železniční síti, což nefunguje, když vlak stojí. Pokud vlak přijede na nádraží včas a zůstane tam viset, tak v Idosu bude pořád svítit, že jede načas, přestože už by měl být o 100 km dál.
IDOS může způsobit občas problém tím, že má nastavené poměrně dlouhé časy na přestup a někdy tak nehlásí přípoj, pokud je mezi příjezdem prvního spoje a odjezdem následujícího krátký čas.