Nokia Asha 503 - v telefonu zřejmě není SimKarta
Moderátor: Moderátoři
Nokia Asha 503 - v telefonu zřejmě není SimKarta
zapnu-li telefon, místo síly signálu mám jen šikmou čárku,
když chci volat je tam hláška " v Telefonu zřejmě není sim karta"
Když telefon vypnu, delší dobu trvá, než zmizí nápis nokia a objeví se bílá obrazovka.
Je problém v SIM kartě či telefonu.
druhé telefony mají slot jen na tu "velkou sim kartu" takže to nemám jak ověřit. Sim kartu jsem vytáhl a znovu vložil, telefon začal fungovat až asi na popáté zapnutí. Teď po dvou dnech to začlo znova blbnout.
minulý týden se jednou stalo, že to po zapnutí a naběhnutí psalo hlášku "byla vložena sim karta"
mám kaktus
Díky za rady
Telefon od filma - neznám tento model, ale není ta SIM už Hot Swap?
Potom by tam mohl blbnout spínač, který detekuje vložení SIM.
Objednej si někde SIM zdarma a zkoušej to i s jinou. Ať máš jistotu, že nemáš vadnou SIM.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pokud by tento spínač měl nějaký defekt, může to vykazovat problémy, které popisuješ.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nabízejí ji snad všichni operátoři.
Pokud se bude s jinou SIM objevovat totožná závada, bude problém v telefonu.
Můžou být znečištěné kontakty čtečky SIM, můžou být mírně zdeformované, dál může být načatý EMI filtr v signálové cestě k procesoru (často po oxidaci), může být problém i v procesoru, případně i v obvodu, který vytváří Vsim (napětí pro napájení SIMky - kdysi to byla záležitost UEM, ale ty doby jsou dávno pryč).
Tady to třeba řeší tím, že odpájejí EMI filtr a propojí ho drátky: https://www.mobilerdx.com/2015/09/nokia ... umper.html
Ale než začneš, bylo by dobré vědět, co je vlastně špatně.
Takže rozdělat a měřit.
Ale ještě jednou opakuji - začni pořízením jiné, nové SIM.