Propojení PC s mg. B730 - nahrávání z PC do B730
Moderátor: Moderátoři
Propojení PC s mg. B730 - nahrávání z PC do B730
vyměnil jsem v PC základní desku a shodně zapojil s B 730. Přesto najednou nefunguje nahrávání z PC. Opět jsem použil desku ASUS (tentokrát místo Z170, jsem dal B550f), použil jsem stejný výstup a kabel (zelený jack na desce - 5kolík do B730).Nahrávání nejde, není slyšet ani zvuk v B730). Nevíte, někdo, kde by mohla být chyba?? Děkuji !
- sluchátka mám USB a ty fugujou
- teď mám zapojeno na "Q" , ale ani na "ANTÉNU" to neběhá
- vyměnil sem i kabel
- jedinné co to nyní dělá - po povysunutí jacka je slyšet brum vpravo
Úroveň signálu ze zvukovky je sice skoro vždy nastavitelná, ale bývá minimálně -3dBu až 0dBu (775mV), což pro vybuzení Q (gramo) vstupu B730 bohatě stačí, i s rezervou pro dobrý odstup.
Není přitom dobré, využívat maximální citlivosti vstupů magnetofonu, která je např. 250mV.
S vyšším nastavením záznamových potenciometrů pak roste i šum vstupních obvodů. Vysokoúrovňový vstup Q v B730 je vytvořen jen napěťovým děličem, přičemž základní citlivost vstupních obvodů záznamového zesilovače je na úrovni několika málo milivoltů - kvůli mikro a radio vstupům.
Proto je lepší, nastavit si na výstupu ze zvukovky co nejvyšší úroveň, využít tak část rezervy vstupu magnetofonu pro přebuditelnost (bývá nejméně 15dB) a získat tak poněkud lepší odstup šumu.
A není rozumné blížit se vstupní úrovní oběma těmto extrémům.
To znamená, že vstupní úroveň by se měla pohybovat mezi 0,5 V a 1 V - potenciometrům záznamové úrovně v tom případě sluší poloha někde v prostřední třetině dráhy. A do toho rozsahu je nejlépe nastavit úroveň ze zvukové karty.
No právě žes vyměnil mámoprkno - to že novější typ má stejnej základní čip ve zvukový části vůbec neznamená, že má taky stejný ovladače (i když jejich základ stejnej bude) a že se chová stejně jako typ starší. Já se obávám, že si tvoje Widle defaultně nastavily jako zvukovej výstup ty tvoje "sluchátka USB" neboli něco, co v sobě malo integrovanou zvukovku už má a zvukovku integrovanou na desku úplně "zapomněly používat". podívej se do "Správce zařízení", jestli systém "vidí" na desce integrovanou zvukovku jako "Zvukové přehrávací zařízení" a pak se po kliknutí PRAVÝM MYŠÍTKEM na repráček na liště vpravo dole a po rozkliknutí řádku "Zařízení pro přehrávání" v roletce, která z toho repráčku "vyroste" podívej, jestli tam máš vůbec uvedený zařízení NAPŘÍKLAD "Reproduktory Realtek High Definition Audio" (to mám jako integrovanou zvukovicu já na mámoprkně aušus H87 Plus) - to zařízení, který je momentálně používaný má v řádečku pod popisem napsáno "Výchozí zařízení" a u ikonky zelenej "odznáček", zatímco ostatní známý zařízení jsou bez odznáčku a s nápisem "Připraveno k použití". Změna zařízení se pak dělá příslušným kliknutím a volbou "Nastavit jako výchozí zařízení".JiriNov píše:Hill píše:Gramovstup B730 má typickou citlivost 110 mV až 2 V.
Mám zapojeno v "Q", podle schématu i podle rad jsou aktivní dutinky 2, 3 a 5. Opravdu jsem vyměnil jen základní desku, přičemž asus má stejnou integrovanou zvukovku. Tak teď už si vážně nevím rady....díky za snahu.
A kutilmile - nelituju tě
Tak jsem přeinstaloval widle a nastavil vše, dle návodu na Realtek - a běhá to
Děkuji za radu (rady)
Teď už jen sehnat ( ale kde )náhradní díly na tu B 730 (včetně knoflíků... ) a bude zase šlapat.
Každopádně děkuju!!!
A kutilmile - nelituju tě
Asi bych něco té bižuterie našel, ale spíš :
Nechceš případně jednu celou, kompletní B730? Mám totiž takový tušení (skoro jistotu), že v jednom z mých syslovacích "meziskladů", se ještě jedna, možná i dvě najdou.
Plánované původně jako zdroje dílů k mechanikám B7 a jiným strojkům. Zálusk jsem měl na trafa, hlavy, indikátory, 2dB RFT otočný poťáky korekcí, párovaný posuvný a i tu bižuterku. Určitě jsem ze žádného strojku ještě nic netěžil, nebylo proč.
Původ mají z některé z okolních ZŠ, MŠ a SOU, pro které jsem v minulosti dělal servis rozhlasu a této techniky.
Ty B730 a B117 jsou určitě ze samého konce 80.let. Tedy jsou téměř nejeté. Školy je povinně nafasovaly už dost pozdě a nebyly už žádné "vyučovací" pásky z toho jejich pomůckového servisu. Dostávali jenom nějaké téma-kazety, je jich tam kýbl.
Proto jsou tam v různém stavu i K10, několik SP210, nějaký Diamant, Safír či RFTčko SKR, pak určitě aspoň jedna B57, asi 2-3ks B117, hafo různých přenosných gramců, kabelové ovladače k projektorům, klubka šňůr, nějaký bedny typu RK a jiné podobné verky ze škol.
Úplně na 100% to teďka nevím, ale v pondělí se tam můžu sjet podívat.
Černý, celkový horní přepravní dekl, sklápěcí ucho, dvě vyklápěcí víčka na straně ucha, nožky na kolmý provoz a zboku tmavě modročerná kastle - to měly snad jen ty B730, ne?