Rozostřený monitor

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xxxe

#16 Příspěvek od xxxe »

kondik píše:
xxxe píše:
rnbw píše:Nemoze to robit aj VN trafo, napriklad ten samotny trimer FOCUS?

To nevypadá,když s ním pohnu tak že ho rozostřím ještě víc a pak zaostřím tak je obraz chvilku lepší ale do minuty se rozmaže.

netrap sa nad tym, new monitor, aj keby bolo vadny trimer - cize vadne trafo, je to nerentabilne - zisti si co stoji nove.
(inak nic v zlom, monitory opravujem, ale nesmie to presahovat urcite "medze")

Já ho k ničemu nepotřebuju,jen jsem ho nechtěl hned vyhodit,proto se tady ptám že třeba někdo už ví co je v háji myslel jsem třeba napětí že jen blbne někde,ale když píšete VN nebo obrazovka tak ho na 100% šrotnu a nebudu to řešit.Dík za rady všem zůčastněným.
breta1

#17 Příspěvek od breta1 »

xxxe píše:

To nevypadá,když s ním pohnu tak že ho rozostřím ještě víc a pak zaostřím tak je obraz chvilku lepší ale do minuty se rozmaže.

Neházej úplne flintu do žita. Může se jednat o vadné trafo VN (nekontakt v potenciometru), nebo vnitřní svody v obrazovce.
1.Zjisti, jestli s regulací FOCUS se nehýbe jas. V kladném případě se jedná o vnitřní svody v obrazovce a jdi na bod 2.
2. sejmi z obrazovky celou desku, monitor zapni, vezmi drát, jeden konec na kostru a druhým koncem se přibliž vývodu ostření (je v komůrce). Pokud se bude ozývat jenom sršení, je to špatné, pokud se ozve rána a přeskočí jiskra, vnitřní svod se odpálí a obrazovka bude zase OK. Ze zkušenosti vím, že se takto definitivně obrazovka "opraví".
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Inak mne sa nejako rozostruje 15" ADI. Ma este len asi 9 rokov a zatial bez jedinej poruchy :) . Pouzivam ho denne, ale mam vzdy nastaveny screen saver (3 minuty) a vypinanie monitora (15 minut). Uz dvakrat som ho zaostroval, obraz bol ako britva - ale po nejakej dobe sa trochu rozostri. Obrazovka je LG.
xxxe

#19 Příspěvek od xxxe »

breta1 píše:
xxxe píše:

Neházej úplne flintu do žita. Může se jednat o vadné trafo VN (nekontakt v potenciometru), nebo vnitřní svody v obrazovce.
1.Zjisti, jestli s regulací FOCUS se nehýbe jas. V kladném případě se jedná o vnitřní svody v obrazovce a jdi na bod 2.
2. sejmi z obrazovky celou desku, monitor zapni, vezmi drát, jeden konec na kostru a druhým koncem se přibliž vývodu ostření (je v komůrce). Pokud se bude ozývat jenom sršení, je to špatné, pokud se ozve rána a přeskočí jiskra, vnitřní svod se odpálí a obrazovka bude zase OK. Ze zkušenosti vím, že se takto definitivně obrazovka "opraví".

Takže drát na kostru někam a druhej konec kam?K hrdlu obrazovky?Nevím co myslíš tím výstupem ostření v komůrce.Ještě jsem to nikdy nedělal :(
Artaban001

#20 Příspěvek od Artaban001 »

Asi tím myslí pin na hrdle obrazovky, kterej je oddělen od ostatních izolací, neboť je na něm přes 1000V
breta1

#21 Příspěvek od breta1 »

Artaban001 píše:Asi tím myslí pin na hrdle obrazovky, kterej je oddělen od ostatních izolací, neboť je na něm přes 1000V

Ano. U některých obrazovek jsou tam 2 piny (FOCUS vodorovně, FOCUS svisle).
xxxe

#22 Příspěvek od xxxe »

Díky za upřesnění,testnu a pak napíšu jak to dopadlo.

Tak jsem to testnul,jiskra přeskočila,ale nic moc teda.Ke zlepšení nedošlo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“