Phillips 32PFS4132/12 Přesunuto

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vanessa_CZ

Phillips 32PFS4132/12 Přesunuto

#1 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Ahoj prosím o radu. Mam tu dvě stejné TV. U každé vyhořelo trafo ve zdroji. Bohužel se mi ho nikde nepovedlo sehnat. Vedel by nekdo kde ho sehnat nebo čím nahradit??? Děkuji

Jedná se o zdroj

715G7734-P01-005-002H TPV

Přesunuto do vhodnější sekce. Jezevec
Přílohy
20210512_10064311.jpg
20210512_10064311.jpg
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Nevěřím, že bylo vadné trafo, tedy než ho někdo doničil šroubovákem.
dj_Paul

#4 Příspěvek od dj_Paul »

Někdo hledal zavinutou pojistku?
asi za ním nebylo žádné napětí......
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Trafo jsem taky neměl nikdy vadný. Tady v tomto případě: C9126, R9101 (chybí),Q9101, U9101 a spousta rejže okolo U9101.
..to bude jen ňákej odpůrek
Ivan_01

#6 Příspěvek od Ivan_01 »

Ako by to bolo právne ošetrené, keby sa po takomto napadnutí kutilom domácim vrátil TV majiteľovi, ten ho zapne do siete a na mieste ho to zabije. Alebo začne horieť. Považuje sa aj TV za vyhradené technické zariadenie?
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Nerozumím dotazu. Jako opravář musíš mít platnou "50". Pouhou výměnou vadných dílů neměníš charakter přístroje. Pokud by jsi prováděl nějaké větší zásahy, měl by jsi vědět jaká pravidla platí u přístrojů třídy 2. A v tomto případě je trafo a FB optočlen tím zásadním dílem. Pochopitelně za všechno neseš plnou zodpovědnost.
..to bude jen ňákej odpůrek
Ivan_01

#8 Příspěvek od Ivan_01 »

Príklad. Fero z krčmy má pokazenú telku. Kedže Jožo videl niekoľko častí vtáka Loskutáka, ponúkne sa, že sa mu na to pozrie. Zoberie šroubovák a keď za impulzným trafom nenameria žiadne napätia, bude hľadať tepelnú poistku pod izoláciou trafa. Zoskratuje primár so sekundárom a keď si nevie rady ďalej, TV vráti majiteľovi. Ten príde domov, zapne telku do elektriky, a zabije ho. Aké možnosti majú pozostalí, okrem toho že Jožovi rozbijú hubu?
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Ivan_01 píše:Aké možnosti majú pozostalí, okrem toho že Jožovi rozbijú hubu?
Naprosto žádné. Nemají žádnou možnost dokázat, že to zavinil a vůbec nedokážou, že do té telky vůbec lezl. Když řekne, že na to neměl čas a vrátil to s tím, že se toho ani nedotknul kromě toho transportu, tak mu nic prostě nedokážou.
Jo, mohou mít důvodné podezření a to je asi tak všechno. Asi jako naše vláda s nedávnou šaškárnou a přehlídkou, kdo je ještě větší pako než jsme si mysleli.
Naposledy upravil(a) p32 dne 12 kvě 2021, 21:00, celkem upraveno 1 x.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Tiež sa raz ku mne dostal rozvŕtaný TV s tým že je zlé trafo. Našťastie to bolo trafo na PFC a nič mu nebolo, iba niekto pozeral pod izoláciu, a ten hrubý spletený vodič je dosť odolný. Závada bola nakoniec v samotnom PFC, teda viac súčiastok, a tuším bol zlý aj NTC. Ešte tam boli osadené súčiastky úplne inej hodnoty, a preškrabaná cestička na DPS, skrátka niekto sa "vyznal".
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Vanessa_CZ

#11 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Dj_Paul diky za odkaz, ale nema smysl davat 2tis za board do tv za trojku.

Ostatni hate si asi nechte, slusne jsem se zeptal kde sehnat. R neni protoze byl prepal to same nejake Qcka na druhy strane, trafa na obou deskach zpecene zasmradle. Lezi mi to tu nejakou dobu nebyl na to cas ted bych rad doresil.
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

Trafo nemôže byť spečené, akurát je lakované, a smrdí už z výroby. Je chránené práve tým odporom, takže pokiaľ sa skratuje mosfet, prepáli sa aj odpor a poistka a trafu sa nič nestane. Myslím že výmenou trafa nič nevyriešiš. Nehľadaj trafo, hľadaj šikovného opravára, opraví už existujúce dosky. :wink: :D

Pokiaľ trváš na teórii o spečenom trafe, pošli fotky ktoré nás presvedčia.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#13 Příspěvek od PeteBurns »

Ivan_01 píše:Príde domov, zapne telku do elektriky, a zabije ho.

Tak toto by som teda chcel vidieť :D mohol by si to trochu rozviesť do detailov, možno ťa zoberú za scenáristu do nového dielu Final destination :lol:
Ivan_01

#14 Příspěvek od Ivan_01 »

PeteBurns píše:
Ivan_01 píše:Príde domov, zapne telku do elektriky, a zabije ho.

Tak toto by som teda chcel vidieť :D mohol by si to trochu rozviesť do detailov,:lol:

Zamysli sa, určite na to prídeš, čo sa môže stať, keď spojíš primár a sekundár impluzného trafa v TV. A ak tvrdíš že sa to nedá, tak si ešte asi nevidel "prácu" nejakého príštipkára, čo sa serie do všetkého a že takých je... Napríklad nepozná optočlen a prepojí ho drôtom, ...
p32

#15 Příspěvek od p32 »

To, co jsi napsal, tak je jen tvá fantazie. Co myslíš, že se stane kromě nějakého případného požáru, vyhození pojistek a polekaného ega?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“